Vadim Krasnoselskii, despre participarea Tiraspolului la APCE: Retorica noastră nu s-a schimbat. Vom vorbi despre independenţă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, a desfăşurat o şedinţă de lucru joi, 11 ianuarie, cu delegaţia din Transnistria care va participa pe 16 ianuarie, la Paris, la activitatea subcomitetului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru conflicte.

Delegaţia respectivă va fi condusă de către aşa-numitul ministru de Externe, Vitalie Ignatiev, şi de către preşedintele Parlamentului nerecunoscut de la Tiraspol, Alexandr Şerba.

Subiectul discuţiilor de la Paris se va axa pe situaţia procesului de negocieri dintre Chişinău şi Tiraspol. Şedinţa va avea loc cu uşile închise. Pe lângă reprezentanţii Transnistriei, la ea vor participa şi cei ai Chişinăului, dar şi reprezentanţii OSCE, informează serviciul de presă al „Preşedinţiei” de la Tiraspol.

Vadim Krasnoselskii a subliniat importanţa prezentării poziţiei administraţiie din stânga Nistrului pe toate platformele posibile, precizând că anul 2017 a fost unul destul de productiv în acest sens. El a amintit că reprezentanţii Trasnsnistriei au avut ocazia să ia parte la diferite evenimente, organizate la Londra, Tel-Aviv, Moscova, Roma, Geneva şi Bruxelles.

„Deschiderea sezonului politicii externe pe o platformă atât de importantă precum este APCE, spune despre actualitatea problemei reglementării moldo-transnistrene şi confirmă că eforturile Transnistriei privind activizarea acestei probleme aduc roade reale”, a menţionat Krasnoselskii.

Vadim Krasnoselskii a spus că, indiferent de platforma de discuţii la care participă reprezentanţii Transnistriei, retorica acestora nu se schimbă: „Noi întotdeauna vorbim despre independenţă”, subliniind că „direcţia strategică spre Federaţia Rusă nu a fost schimbată”.

„Eu vreau ca voi (Vitalie Ignatiev şi Alexandr Şerba) încă o dată să vociferaţi principiile independenţei noastre. Astăzi nu e timpul potrivit pentru a vorbi despre dialog politic, pentru că nici Moldova, nici Transnistria nu sunt pregătite pentru asta. Deocamdată, trebuie să vorbim despre probleme concrete de care depinde viaţa oamenilor”, a declarat „preşedintele” din stânga Nistrului.

El şi-a exprimat speranţa că participarea delegaţiei transnistrene la APCE se va solda cu un şir de alte evenimente relevante în procesul de soluţionare a problemelor dintre Chişinău şi Tiraspol, îndemnându-i pe reprezentanţii Parlamentului şi a diplomaţiei transnistrene să conlucreze în vederea realizării obiectivului de importanţă „naţională” - recunoaşterea independenţei Transnistriei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite