Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Omul de afaceri şi fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova Veaceslav Platon a fost condamnat joi, 20 aprilie, la 18 ani de închisoare, asta deşi procurorii au cerut o pedeapsă de 23 de ani de privare de libertate.

Totodată, 869 de milioane de lei urmează să se încaseze din valoarea bunurilor care îi aparţin pentru recuperarea prejudiciilor pe care le-a provocat. Veaceslav Platon a declarat după pronunţarea sentinţei că este „un circ plahotniucist”, transmite IPN.

Platon ar urma să-şi ispăşească pedeapsa în Penitenciarul 13 din Chişinău, până la pronunţarea deciziei definitive.

Avocaţii, care pledează pentru o sentinţă de achitare, au solicitat reluarea anchetei, însă cererea a fost respinsă, transmite IPN.

Avocaţii lui Platon au mai subliniat că vor pregăti un recurs pentru a ataca sentinţa de condamnare în instanţa de apel.

Platon a fost dat în urmărire naţională şi internaţională pe 25 iulie 2016. Tot în această zi a şi fost reţinut de ofiţerii Serviciului de Securitate din Ucraina şi procurori. 

El este învinuit în două dosare penale, spălare de bani şi delapidări de fonduri în proporţii deosebit de mari. Fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800.000.000 de lei. 

Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii offshore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior o parte a fost utilizată pentru stingerea unor credite în băncile din Republica Moldova. Platon pledează nevinovat.

La rândul său, Platon a afirmat că în spatele acestor acţiuni ar sta preşedintele PD, Vlad Plahotniuc. Platon se declară nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite