Vicepreşedinte al PAS: Vlad Plahotniuc a încercat în repetate rânduri să organizeze o întâlnire cu Maia Sandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Mihai Popşoi a declarat marţi, 13 februarie, că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a încercat în repetate rânduri să obţină o întrevedere cu preşedintele PAS, Maia Sandu, însă democratul a fost refuzat în mod categoric.

Afirmaţiile lui Mihai Popşoi au fost făcute în contextul informaţiilor lansate de către liderul PN, Renato Usatîi, precum că Maia Sandu ar fi avut recent o întâlnire cu Vlad Plahotniuc în SUA.

„Asemenea întâlniri nu au avut loc, dar trebuie să recunosc că Plahotniuc a încercat în repetate rânduri să organizeze o asemenea întâlnire prin intermediul socialiştilor europeni, care ne-au solicitat deschis când am fost la Bruxelles, în noiembrie, să se organizeze o asemenea întâlnire. Doamna Maia Sandu a refuzat”, a precizat vicepreşedintele PAS în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Potrivit lui, „ideea asta a lui Plahotniuc nu este nouă. Am văzut aceste încercări ale holdingului (media) PD de a ne îmbrăţişa, de a ne oferi acel măr cu vitamine”.

„Noi am scris negru pe alb (în acordul de colaborare cu PPDA) că nu vom face nici coaliţii preelectorale, nici postelectorale cu partide antieuropene şi partide oligarhice. Acolo sunt enumerate PD, PSRM şi Partidul Nostru”, a explciat Popşoi.

În acest sens, el a adăugat că „nu poate fi nicio discuţie cu domnul Plahotniuc”.

Amintim că Renato Usatîi a declarat luni, 12 februarie, la emisiunea „Politica” de la TV8 că Maia Sandu ar fi avut o întrevedere în SUA cu Vlad Plahotniuc. Întâlnirea ar fi fost intermediată de către o persoană a cărei identitate Usatîi a refuzat să o divulge. 

Totodată, Usatîi a subliniat că scopul acelei întrevederi era de a stabili o colaborare post-electorală dintre PAS şi PDM. Potrivit lui Usatîi, Maia Sandu a refuzat o coaliţie cu Plahotniuc, fapt pentru care a fost lăudată de către liderul „Partidului Nostru”.

Lidera PAS a respins informaţiile lansate de către Usatîi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite