Victor Micu, reales preşedinte al CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Victor Micu a fost reales preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru un mandat de patru ani, în şedinţa din 23 ianuarie. Candidatura lui Victor Micu a fost singura înregistrată în concursul pentru această funcţie şi a fost susţinută de către 11 membri CSM, transmite IPN.

Victor Micu a declarat că speră în continuare la o conlucrare foarte bună cu membrii CSM pentru a consolida sistemul judecătoresc, pentru a întări independenţa justiţiei şi a face ca cetăţenii să-şi schime atitudinea faţă de sistem.

Victor Micu a fost numit preşedinte CSM pe 17 iunie 2014. În luna octombrie anul trecut, el a fost reconfirmat pentru a face parte în continuare din CSM. Victor Micu este şi judecător la Curtea Supremă de Justiţie.

CSM a fost constituit în vederea organizării, funcţionării şi asigurării independenţei sistemului judecătoresc din Republica Moldova. Consiliul are competente referitor la instruirea judecătorilor şi a personalului secretariatului instanţelor judecătoreşti, respectarea disciplinei şi eticii magistraţilor, administrarea instanţelor judecătoreşti etc.

Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, ministrul justiţiei şi procurorul general sunt membri de drept ai CSM. Şase membri din rândul judecătorilor, inclusiv doi membri supleanţi, sunt aleşi prin vot secret de către Adunarea Generală a Judecătorilor, aceştia reprezentând toate nivelurile instanţelor judecătoreşti. Încă trei membri ai CSM se aleg de către Parlament din rândul profesorilor de drept titulari, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite