Vitalie Gamurari, desemnat purtător de cuvânt al Partidului Democrat, dar şi preşedintele unui board consultativ pe lângă formaţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a anunţat luni, 27 martie, în cadrul unui briefing de presă, că formaţiunea pe care o conduce va avea un nou purtător de cuvânt, fiind vorba despre doctorul în drept Vitalie Gămurari.

Totodată, formaţiunea a decis formarea unui board consultativ pe lângă partid.

„Este un board consultativ care vine să aducă un plus de profesionalism activităţii noastre de partid, dar şi a deciziilor pe care le luăm în partid”, a declarat Plahotniuc.

Politicianul a mai adăugat că rolul acestui board va fi de a sprijini PD în reforma clasei politice: „O reformă pe care doar un partid singur nu o poate face”.

În cadrul aceluiaşi eveniment, vicepreşedintele PDM, Sergiu Sârbu, referindu-se la subiectul promovării ideii privind necesitatea trecerii la sistemul electoral uninominal, a subliniat că democraţii au colectat până în acest moment puţin peste 531 mii de semnături. 

Sârbu a oferit şi câteva date dintr-un sondaj realizat la comanda PDM. Potrivit acestuia, 74% din populaţie ar susţine demiterea deputatului de către 50+1 dintre alegătorii din curcumscripţie.

„Oamenii nu mai vor să voteza după liste de partid, pentru oameni pe care nu-i cunosc. Ei vor să voteze deputaţii direct ca să aibă un control mai mare asupra acestora”, a conchis vicepreşedintele PD.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite