Adevărul Live cu fetele care livrează dragoste: cine şi de ce mai trimite scrisori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În platoul Adevărul Live au venit Cristina Dobrescu şi Loredana Munteanu, două tinere care au început un proiect prin care „livrează dragoste“.

Cristian şi Loredana aştern gândurile altora pe hârtie şi le expediază cu bicicleta celor cărora le sunt destinate. Cele două au vorbit despre cât de mult înseamnă să primeşti sau să trimiţi o scrisoare, cine o face mai des, dar şi ce au învăţat în ultimul an şi jumătate de când dragostea pe care o livrează ajunge la destinatar în plic sau sticlă. 

Plimbarea norocoasă cu bicicleta

Ideea proiectului a venit în timpul unei plimbări cu bicicleta şi din curiozitatea "ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar primi scrisori? Cum ar reacţiona?". "Mizând pe bucuria şi comemorarea trecutului, reprezentând modalitatea oficială de comunicare, am zis ca putem continua. A fost o provocare să-l lansăm, am reuşit după şase luni în martie 2014", a explicat Loredana. "În ultima vreme s-a tot pus accent abordare retro, pe obiecte vintage, iar trimiterea unei scrisori ca pe timpuri a conturat şi mai bine acest concept". 

Proiectul a a vut nevoie de mai multe luni pentru concretizare, deoarece ele au vrut să livreze direct cu bicicleta şi au avut nevoie de mai mult timp pentru stabilirea tututor detaliilor. "Până la urmă era şi un test pentru publicul, de aceea am avut o perioadă de gratuitate în care am testat trecutul în prezent", a spus Loredana. Fetele se caracterizează drept martori ai legăturii oamenilor, căci ele primesc şi transmit mesajul, dar tot ele îl scriu pe hârtie.

Mesajele pot fi trimise în sticlă sau în plic, iar expeditorul alege când să ajungă mesajul, între ce ore poate fi găsit destinatarul, iar în cazul în care nu ştie ce să spună, cele două fete pot compune un text pornind de la o anumită idee pe care expeditorul vrea să o transmită. "El ne oferă toate detaliile şi noi compunem textul, dar nu oferim un draft ca ei să-şi aleagă. Ne dăm însă tot interesul pentru acea scrisoare pentru a deveni vocea expeditorului", a completat Loredana.

"În ţară livrăm cel mai des, am avut doar câteva livrări în afară, dar primim multe cereri de la cei din străinătate să transmitem scrisori celor din România, rudelor rămase aici", a mai spus Loredana. Proiectul are un an şi jumătate de când există şi fondatoarele susţin că au ajuns să livreze aproximativ 10.000 de scrisori în acest timp. "Noi ne-am dori ca fiecare dintre noi să scrie măcar o dată o scrisoare cuiva drag. O dată e suficient şi poate apoi prind gustul", a spus Cristina.

Cele mai emoţionante scrisori şi gesturi

"Cel mai mult mie mi-a plăcut o scrisoare de la o fetiţă de 7 ani către tatăl ei. Îi spunea că îl iubeşte, deşi uneori uită să vină s-o ia de la şcoală pentru că este foarte ocupat. Am avut însă multe cereri de căsătorie, ba chiar un domn ne-a cerut să punem în plic un inel de căsătorie", a menţionat Cristina. "O fată din Franţa i-a transmis mamei sale că îi pare rău că e departe de ea, dar acum a înţeles cât de mult a muncit ca s-o ajute", a mai spus ea.

"Când un om creează textul pentru cererile de căsătorie, e interesant că trece prin toate momentele importante ale relaţiei lor. Dar mie mi-a rămas în minte scrisoarea unei doamne către soţul ei, care s-a întors cu feedback să ne spună că el a fost atât de impresionat, încât a luat bilete spre Paris, într-un weekend, şi ne-au trimis şi nouă fotografii cu ei", şi-a amintit Loredana. 

Tot Loredana a afirmat că puterea unei scrisori stă tocmai în a simţi hârtia, a-i simţi mirosul, a citi acele cuvinte scrise direct pe foaie, fără să vezi un mail pe care îl poţi pierde, ştergându-l din greşeală. "Dacă printr-o fotografie imortalizăm un moment, aşa se întâmplă şi cu o scrisoare", a completat ea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite