ALERTĂ METEO Codul portocaliu de viscol în Bucureşti va crea mari probleme în trafic. Sfaturile poliţiştilor pentru şoferii din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În condiţiile avertizărilor meteorologice, Cod Portocaliu de ninsori abundente şi viscol, emise de ANM, se aşteaptă ca, incepand de mâine 25 februarie şi până la data de 28 februarie a. c., în Bucureşti, să ningă abundent şi să se depună strat consistent de zăpadă pe carosabil.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere recomanda conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo rutiere şi a unui carosabil acoperit, să păstreze o distanţă suficientă faţă de vehiculul din faţă pentru a putea frana in condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare.

Autovehiculele trebuie echipate corespunzător, cu anvelope specifice sezonului rece şi circulaţiei în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, mâzgă sau polei, iar deplasarea să se facă doar dacă este strict necesar şi nu exista alt mijloc de transport în zona unde trebuie să se deplaseze.

Poliţiştii vor aplica sancţiuni în cazul în care autovehiculele aflate in circulaţie, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, nu vor fi echipate cu anvelope de iarna.

Totodată recomandăm conducătorilor de vehicule să nu oprească sau să staţioneze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni sau la colţurile intersecţiilor, pentru a nu obtura vizibilitate altor conducători auto care doresc să iasă de pe străzi lăturalnice şi totodată să poată permite utilajelor de deszăpezire să intervină pentru a înlătura zăpadă de pe suprafaţa carosabila.

Pietonilor le recomandam să circule doar pe trotuare, să traverseze carosabilul doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic că traversarea se face în condiţii de siguranţă iar conducătorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite