Turnul de apă transformat în spaţiu de artă din Pantelimon este aproape gata. Proiectul, inaugurat de ziua României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultima fază de reamenajare a turnului de apă din Pantelimon este în curs de finalizare FOTO makepoint.ro
Ultima fază de reamenajare a turnului de apă din Pantelimon este în curs de finalizare FOTO makepoint.ro

Ultima etapă de reamenajare a fostului turn de apă din cartierul Pantelimon din Capitală, care va deveni turn de artă, este foarte aproape de finalizare. Turnul va fi inaugurat pe 1 decembrie. Asociaţia „Make a point“, cea care a iniţiat proiectul, a anunţat data oficială.

Înalt de 37 de metri (ultimul segment de şase metri înălţime va fi folosit numai pentru pictură), turnul de apă este transformat într-un obiectiv turistic şi cultural, care va găzdui expoziţii de artă şi alte evenimente destinate locuitorilor din sectorul 2 şi nu numai. Proiectul este realizat cu sprijinul ING Bank România.

Turnul de apă din curtea Postăvăriei Române nu este cu nimic mai deosebit decât alte turnuri asemănătoare din Capitală. Însă, aceasta va fi transformat într-un spectaculos punct de atracţie pentru locuitorii din zonă şi nu numai.

Asociaţia Culturală „Make a Point” a decis să îl transforme într-un spaţiu cultural urban, unde veţi putea admira expoziţii de artă, vizualiza filme sau participa la concerte şi diferite seminarii de lucru.

Inaugurarea primei faze, de Revelion

Prima fază, cea de pictare a unei perdele verzi pe exterior a fost, de altfel, inaugurată chiar la trecerea dintre ani. Atunci Asociaţia Make a Point a organizat o petrecere la Turnul de Apă şi Artă din Pantelimon pentru a sărbători Revelionul, dar şi pentru a admira în premieră „Perdeaua verde”, pictura din vârful turnului pe care ei au votat-o în luna octombrie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite