Prezervative împărţite prin Capitală. Asociaţia Carusel organizează o campanie de informare despre SIDA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Carusel, o organizaţie care se ocupă cu îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor consumatoare de droguri şi alcool, celor care practică sexul comercial sau care au parteneri sexuali multipli, organizează o campanie de informare despre SIDA. Timp de o lună echipele organizaţiei merg prin instituţii de învăţământ, teatre, dar şi spaţii publice frecventate de tineri pentru a informa despre boală şi a împărţi pliante şi prezervative.

Asociaţia Carusel organizează în perioada 25 noiembrie - 20 decembrie campania „Credem în solidaritate“, o acţiune ce punctează Ziua Mondială SIDA, marcată în fiecare an pe 1 decembrie.

Campania de conştientizare este compusă din mai multe activităţi de informare, prevenire HIV şi activităţi care au scopul de a manifesta solidaritate cu persoanele care trăiesc cu HIV.

Astfel, în perioada 25 – 27 noiembrie, la sediul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Sociala din strada Schitu Măgureanu, angajaţii şi voluntarii Carusel, cât şi studenţi din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială şi membri ai Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali, vor distribui fundiţe roşii însoţite de flyere cu informaţii despre semnificaţia fundiţei, prezervative şi stickere, anunţă Asociaţia într-un comunicat de presă emis redacţiei „Adevărul“. 

„Fundiţa roşie este simbolul internaţional de conştientizare a SIDA. Aceasta reprezintă grija şi preocuparea cu privire la HIV/SIDA, este un simbol de solidaritate cu persoanele care trăiesc cu HIV şi reaminteşte celorlalţi că sprijinul lor este necesar. De asemenea, încurajăm studenţii şi profesorii să-şi manifeste solidaritatea scriind un mesaj pentru persoanele care trăiesc cu HIV. Aceste mesaje vor fi expuse în sediul facultăţii până pe data de 20 decembrie“, mai arată sursa citată.

Prezervative, împărţite în cluburile din Centrul Vechi

Totodată, angajaţii şi voluntarii Carusel vor distribui fundiţe roşii, prezervative şi stickere la Balul Bobocilor organizat de Asociaţia Studenţilor la Sociologie şi Asistenţă Socială în data de 27 noiembrie. În calitate de sponsor al balului, Carusel va oferi prezervative necâştigătorilor din cadrul concursului. O activitate similară se va desfşura şi pe 29 noiembrie, în Centrul Vechi.

În acelaşi timp, afişul campaniei, boluri cu prezervative şi boluri cu fundiţe roşii vor fi distribuite în baruri şi pub-uri din Bucureşti în perioada 25 - 28 noiembrie. De asemenea, teatrele Bulandra, Odeon şi Act au acceptat să sprijine campania oferind fundiţe roşii spectatorilor, în perioada 26 noiembrie – 1 decembrie.

Campania va culmina cu ziua de 28 noiembrie, când, potrivit reprezentanţilor Carusel, o fundă roşie de 30 de metri va fi arborată pe o clădire vizibilă din Bucureşti (încă nu s-a hotărât exact locaţia, opţiunile fiind clădirea Bulandra – Izvor sau sediul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din Bulevardul Schitu Măgureanu).

Ziua Mondială SIDA

Ziua Mondială SIDA are ca scop creşterea gradului de conştientizare cu privire la HIV/SIDA, combaterea stigmatizării, îmbunătăţirea educaţiei despre HIV/SIDA, mobilizarea resurselor şi strângerea de fonduri pentru îmbunătăţirea răspunsului la HIV/SIDA. În perioada 2011-2015, peste tot în lume, tema Zilei Mondiale SIDA este “Către Zero: zero noi infecţii cu HIV. Zero Discriminare. Zero decese cauzate de SIDA” (Getting to zero: zero new HIV infections. Zero discrimination. Zero AIDS related deaths).

Partenerii campaniei sunt Consiliul pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Agenţia Naţională Antidrog (ANA), Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Master Grupuri de Risc şi Servicii Sociale de Suport, Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali, ACCEPT, Romanian Harm Reduction Network (RHRN), Love Plus, Bistro Smârdan, colţ cu Comedie, Dianei 4, 1974 Nişte domni şi fiii, Control, Panic, Merci Charity Boutique, Club Eden şi Bicicleta.

Asociaţia Carusel

Carusel îşi propune îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor consumatoare de droguri şi alcool, celor care practică sexul comercial sau care au parteneri sexuali multipli, persoanelor care trăiesc pe stradă sau care provin din medii dezavantajate socio-economic, şi a tuturor celor care sunt în risc de îmbolnăvire, marginalizare şi excluziune socială.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite