S-au aprins luminiţele de Crăciun în Capitală: brad de 15 metri, 23 de kilometri de beculeţe. Piaţa de Crăciun se deschide pentru al doilea an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a dat startul Sărbătorilor de Iarnă în aceasta iarnă, atunci a aprins beculeţele din Bucureşti direct de pe esplanada cu statui de la Piaţa Universităţii. Tot acolo s-a organizat pentru al doilea an consecutiv „Bucharest Christmas Market“, un târg de Crăciun care va fi deschis până pe 5 ianuarie.

UPDATE 20.00 Bucureştenii au venit încă o dată în esplanada cu statui din Piaţa Universităţii unde oamenii s-au înghesuit să asculte colindele cântate de un grup de copii îmbrăcaţi festiv şi s-au plimbat printre tarabe pentru a savura paharul cu vin fiert şi scorţişoară. Nelipsite de la târg sunt şi dulciurile de toate felurile, dar şi berea fiartă sau hot-dogul pentru cei pofticioşi. Anul acesta, faţă de cei precedenţi, parcă şi mai mulţi oameni au adus cu ei aparatele de fotografiat pentru a imortaliza fiecare spectacol de beculeţe în parte.

Piaţa Universităţii şi marile bulevarde din Bucureşti sunt oficial îmbrăcate de sărbătoare.

image

Foto

image

 UPDATE 18.21 Beculeţele care se întind pe 23 de kilometri au fost aprinse în urmă cu câteva minute de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. În Piaţa Univeristăţii, acolo unde s-a apăsat pe butonul care a luminat Capitala, s-a deschis şi târgul de Crăciun. 

Înainte de a aprinde luminiţele de sărbători, de pe esplanda cu statui din Piaţa Universităţii, Sorin Oprescu a spus că toată copilăria lui şi-a dorit să vadă Capitala strălucind şi le-a urat „La mulţi ani!“ celor care îşi serbează onomastica de Sfântul Nicolae, dar şi tuturor bucureştenilor şi românilor, potrivit Mediafax.

image

Ornamentele pentru Sărbătorile de Iarnă vor lumina şi intrarea în oraş de pe DN1, A2 şi A1, la intrarea în Bucureşti dinspre Giurgiu, pe bulevardul Tineretului, la intrarea în Parcul Tineretului, pe bulevardul Ferdinand, în Piaţa Operei, precum şi pe Calea Dorobanţilor, între Piaţa Dorobanţi şi şoseaua Ştefan cel Mare.

Oameni de toate vârstele au venit să vadă beculeţele care împodobesc Bucureştiul şi să bea vin fiert sau ceai de la una dintre căsuţele deschise în cadrul târgului.

image

Sorin Oprescu a aprins în această seară, beculeţele care împodobesc în acest an Capitala. Mai exact, este vorba despre trei milioane de beculeţe tip LED, întinse pe un traseu de 23 de kilometri.

image

Totodată, pentru al doilea an consecutiv, municipalitatea, prin CREART, a organizat târgul de Crăciun intitulat „Bucharest Christmas Market“ care va fi deschis în perioada 6 decembrie-5 ianuarie.

Brad înalt de 15 metri şi spectacole

Târgul de Crăciun aduce în centrul Bucureştiului cu 65 de căsuţe de lemn, vin fiert, decoraţiuni şi ornamente de iarnă, expoziţii de obiecte tradiţionale şi produse de manufactură. Tot în cadrul târgului bucureştenii se vor putea bucura de icoane pe sticlă şi lemn, ţesături şi produse tradiţionale româneşti.

S-au aprins luminiţele de Crăciun în Capitală: brad de 15 metri, 23 de kilometri de beculeţe

Pe aceeaşi temă:

A fost adus bradul din Piaţa Sfatului. Are 26 de metri şi va fi împodobit cu 50.000 de beculeţe, 1 km de beteală şi 300 de globuri

VIDEO Cum arată instalaţia de Crăciun cu cele mai multe beculeţe din lume. Piedone a aprins-o în Sun Plaza

FOTO Cum s-au pregătit marile oraşe pentru Sărbătorile de Iarnă. Bucureştenii sunt mândri de oraşul lor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite