Blănuri tratate cu ioni de argint şi lămpi de citit din materiale reciclabile la INVENTIKA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceeni, studenţi şi doctoranzi au prezentat astăzi, ultimele invenţii la cea de-a XV-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii, Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologii Noi „INVENTIKA-2011".

Bucureştenii pot vedea până sâmbătă, 8 octombrie, cele mai noi invenţii în textile, aerodinamică şi tehnologie. Evenimentul organizat de Romexpo S.A. împreună cu Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiintifică doreşte a fi un suport pentru promovarea inteligenţei româneşti în ţară şi străinătate. Cu această ocazie la salon, cercetătorii de la Institutul de Cercetare- Dezvoltare pentru Textile şi Pielărie au prezentat blănuri tratate cu ioni de argint, actibacteriene. De asemenea s-a mai prezentat şi un aparat de scanare a dimensiunii piciorului, util pentru a face încălţamintea la comandă.

Lămpi de citit din material reciclabile

Cercetătorii de la Universitatea „Ştefan cel Mare" din Suceava au adus la expoziţie un material de ecranare cu care pot fi izolate încăperile împotriva radiaţilor, undelor de telefonie mobilă si Wireless.
La fel ca la ediţiile precedente, şi anul acesta, tinerii inventatori au o secţiune special dedicată doar lor, „ Inventika pentru tineri". Astfel, aceştia sunt încurajaţi să creeze şi să îşi prezinte inovaţiile în faţa specialiştilor. Aici, opt tineri de la Facultatea de Inginerie Aerodinamică au prezentat un avion făcut de mâionile lor, cu această lucrare au participat şi la un concuns de profil în Turcia, acolo câştigând locul I.
De asemenea, liceenii au inventat lămpi de citit din materiale reciclabile sau ornamente pentru birou formate dintr-o bilă care pluteşte cu ajutorul magneţilor.

Alte două expoziţii la Romexpo

La Romexpo, au loc în acelaşi timp alte două expoziţii inedite, mai ales pentru cei interesaţi de noile tehnologii, ambele în cadrul aceluiaşi eveniment Târgul Tehnic Internaţional Bucureşti - TIB 2011 şi Târgul Internaţional EEE EXPO, un eveniment dedicat energiei regenerabile, convenţionale, echipamentelor şi tehnologiilor de ultimă oră pentru industria de petrol şi gaze natural.
Organizarea simultana a acestor manifestari oferă posibilitatea inventatorilor şi cercetătorilor de a se afla faţă în faţă cu industria, reprezentată de expozanţii prezenţi la TIB, adică importante firme de producţie şi comerţ româneşti şi străine, parteneri utili în dezbaterile privind tehnologiile de ultima oră şi cele mai noi tendinţe în cercetarea ştiinţifică pe plan mondial.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite