FOTO VIDEO Bucureştenii au pasarelă nouă, dar tot pe lângă calea ferată traversează lacul Herăstrău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce mai mulţi oameni au murit anul acesta electrocutaţi sau călcaţi de tren pe podul de cale ferată care traversează lacul Herăstrău, Primăria Capitalei a construit o pasarelă de traversare a lacului. Cu toate acestea, bucureştenii tot pe pod aleg să meargă.

Chiar la începutul acestei luni a instalat Primăria, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, în parteneriat cu Ministerul Apărării, o pasarelă pietonală provizorie care traversează lacul Herăstrău. Asta după ce bucureştenii s-au plâns că în vecinătatea podului care aparţine Regionalei CFR au loc frecvent accidente de tren pentru că oamenii nu au pe unde altundeva să traverseze lacul. Aşadar, a fost realizată, sub podul CFR, o punte a peste apă. Ea are forma unui pod metalic cu o înălţime de 80 de centimetri faţă de malurile lacului, cu semnalizatoare, precum şi cu rampe de acces pe pasarelă, astfel încât aceasta să fie folosită şi de persoanele cu dizabilităţi.

Două săptămâni mai târziu, bucureştenii traversează lacul tot pe podul CFR, potrivit unei imagini publicate pe Facebook de bloggerul de travel Sori Ţigăeru.

„Aşa, că ziceaţi zilele trecute de podul de sub calea ferată din Herăstrău, să se facă, să se dreagă. Am stat şi m-am uitat, din pură curiozitate, pentru 5 minute, nu mai mult. S-a făcut, s-a dres. Degeaba. Aş vrea să ne vindecăm. Sincer spun că aş vrea”, a scris Sori pe profilul ei, publicând şi imaginea de mai jos:

Foto: Sori Ţigăeru/ Facebook

image

De asemenea, două videoclipuri filmate de bloggeriţă arată cum oamenii traversează podul, chiar la câteva secunde după ce a trecut pe el şi trenul.

Un adolescent de 16 ani s-a electrocutat, în luna martie, pe podul de cale ferată de lângă parcul Herăstrău, după ce a ajuns în apropierea cablurilor de 27.000 de volţi care alimentează trenurile. Tânărul a suferit arsuri de gradele II şi III pe 90 la sută din suprafaţa corpului. El a fost intubat şi transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, unde a murit după mai puţin de două luni.

Şi în 2015, doi tineri au fost electrocutaţi când au traversat acelaşi pod CFR, atingând firele de contact, iar în 2012 un alt tânăr şi-a pierdut viaţa în urma unui incident asemănător.

De asemenea, în zonă au loc frecvent accidente de tren, ultimul petrecându-se în luna iunie, când un bărbat care mergea cu bicicleta pe podul feroviar a fost lovit de tren şi a murit pe loc.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite