Bucureştenii din Sectorul 4 al Capitalei, îndemnaţi să-şi plătească taxele şi impozitele online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până pe 31 martie, Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale (DGITL), cu sprijinul Visa Europe, desfăşoară o amplă campanie de promovare a plăţii taxelor şi impozitelor locale cu cardul pe www.ghiseul.ro.

Platforma www.ghiseul.ro este un proiect derulat în comun de Agenţia pentru Agenda Digitală a României şi Asociaţia de Plăţi Electronice din România, care oferă posibilitatea de a plăti online cu cardul, parţial sau total, taxele şi impozitele locale, precum şi amenzile existente, iar dovada plăţii se primeşte pe e-mail în doar câteva minute de la plata efectivă.

Sub sloganul „Plăteşte-ţi taxele şi impozitele pe ghiseul.ro şi ai numai de câştigat!”, campania susţine informarea contribuabililor Sectorului 4 despre beneficiile utilizării sistemului naţional de plată www.ghiseul.ro şi înregistrarea acestora în sistem. Ghiseul.ro permite contribuabililor vizualizarea şi plata (parţială sau integrală) obligaţiilor fiscale (impozite şi taxe locale) direct pe internet.

Contribuabilii care îşi plătesc taxele şi impozitele locale cu cardul Visa pe www.ghiseul.ro în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2015 sunt înscrişi automat în tragerile la sorţi lunare, pentru a câştiga unul dintre cele trei premii constând într-o tabletă Samsung Galaxy Tab 4 T235. Mai multe informaţii despre campanie pot fi regăsite accesând www.dgitl4.ro.

Pentru a-şi ridica datele de acces pentru plata cu cardul prin platforma ghiseul.ro şi/sau pentru a-şi plăti direct taxele cu cardul, contribuabilii din Sectorul 4 se pot prezenta cu actul de identitate la sediile DGITL Sector 4 din str. Niţu Vasile nr. 50 – 54, Sos. Olteniţei nr.37-39 şi Cal. Şerban Vodă nr. 43.

Totodată, mesajul de informare asupra campaniei de promovare a plăţilor taxelor şi impozitelor locale cu cardul pe ghiseul.ro va rula pe ecranele disponibile în staţiile de metrou din Sectorul 4.

„Promovăm plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul pe ghiseul.ro pentru că este o modalitate modernă şi comodă, care, totodată, vine în sprijinul eficientizării sistemului public de colectare a taxelor. De asemenea, îi încurajăm pe contribuabili să-şi plătească obligaţiile fiscale simplu şi în siguranţă, cu cardul, prin intermediul internetului. Cu convingerea că tot mai mulţi cetăţeni vor opta pentru utilizarea acestui sistem de operare, am dispus să nu fie perceput comision pentru toţi contribuabilii care-şi efectuează plăţile online cu cardul”, a declarat primarul Sectorului 4, Cristian Piedone.

Printre avantajele plăţii cu cardul prin www.ghişeul.ro se numără, potrivit reprezentanţilor primăriei de sector, confortul, rapiditate şi plata achitării taxelor şi impozitelor locale oricând şi de oriunde, pentru toate proprietăţile deţinute pe teritoriul României, cu condiţia înrolării în sistem a primăriei unităţii administrativ-teritoriale pe raza căreia este situată proprietatea.

De asemenea, site-ul este securizat la înalte standarde privind plata cu cardul, se face economie de timp, ca urmare a faptului că cetăţenii nu mai sunt obligaţi să se deplaseze la bancomat pentru retragerea numerarului şi la ghişeele instituţiei, în vederea efectuării plăţii impozitelor şi taxelor locale, fiind o modalitate facilă de eliberare a datelor de acces (utilizator şi parolă), acestea realizându-se pe loc la sediile DGITL Sector 4 pe baza actului de identitate.

Pe aceeaşi temă: 

Program prelungit la Impozite şi Taxe Locale. Reducere de 10% pentru băcăuanii care îşi plătesc taxele până la sfârşitul lunii martie

Şase angajaţi din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova, arestaţi pentru fapte de corupţie. Inspectorii au şters din evidenţa fiscală sute de amenzi

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite