Căldură ca-n Iad şi pe „străzile iernii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soarele i-a topit fără discriminare şi pe bucureştenii care locuiesc pe străzile Frigului, Crivăţului sau Iernii. Asfaltul e moale sub tălpi, transpiraţia curge şiroaie şi orice adiere de vânt este o adevărată binecuvântare – aceasta este atmosfera cu care bucureştenii au fost nevoiţi să se obişnuiască în ultimele zile.

La peste 38 de grade Celsius este o adevărată corvoadă să mergi pe străzi în soare sau în mijloacele de transport în comun unde trebuie să ai mare noroc să prinzi o maşină cu aer condiţionat.

„Numai numele e de strada noastră“

Pe strada Iernii din Bucureşti, situată pe lângă Calea Moşilor, zăpuşeala se simte la fel ca peste tot. Locuitorii sunt însă amuzaţi că locuiesc pe o stradă cu un nume care aminteşte de frig. „Numai numele e de strada noastră! Nu vedeţi ce răcoare este, dacă trebuie să mă port în maiou?!“, s-a plâns amuzat un bărbat.

image

Foto: Emilia Sava

Şi pe strada Frigului, din zona Mărăşeşti, câţiva locuitori se răcoreau în această după-amiază cu furtunul de apă, pentru că, mai în glumă, mai în serios, „la noi parcă nici nu bate vântul!”, după cum spune Adrian, unul dintre bărbaţii din zonă. 

Doamnele de pe strada Frigului se amuză şi ele pe seama paradoxului dintre numele străzii şi vremea de afară. „E cald ca în Iad! Eu mă răcoresc la ventilator, ca frig nu am mai simţit de astă iarnă”, a completat şi tanti Viorica, care locuieşte de 20 de ani pe strada Frigului. 

Norocoşii de pe Crivăţului

Un pic mai bine pare să fie pe strada Crivăţului. Deşi este drum lung până pe Crivăţului din sectorul 3, mai ales dacă mergi pe jos şi eşti doborât de căldură, odată ce pătrunzi aici, te loveşte o rafală uşoară de vânt.

În primul şi singurul magazin alimentar de pe strada Crivăţului, vânzătorul este bucuros să-şi întâmpine clienţii. În micuţul magazin este foarte frig, dar…de la aerul condiţionat!

image

Foto: Maria Apostol

„În plină caniculă, sunteţi un norocos că staţi pe strada Crivăţului“, îi spunem noi. „Este chiar foarte bine, la cât de cald este afară. Pe strada noastră, vântul bate tot timpul, chiar şi pe caniculă. Iarna la cea mai mică ninsoare se formează troiene şi nici nu poţi intra aici“, ne explică el. Strada este totuşi pustie semn că locuitorii stau la răcoare.

Corturile anticaniculă au rămas fără pahare

„Bătuţi” de soare, bucureştenii au luat cu asalt corturile anticaniculă din oraş, multe dintre ele rămânând fără pahare pentru apă.

image

Foto: Sorin Antonescu

O situaţie de genul asta s-a înregistrat în zona Unirii, unde paharele s-au epuizat încă de dimineaţă, iar trecătorii au fost nevoiţi ca să se aprovizioneze cu sticla.






București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite