Cea mai tare reţetă pentru tobă de casă delicioasă. De ce trebuie băgate 24 de ore măruntaiele sub un butoi cu varză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toba de casă se numără pe lista celor mai gustoase preparate de sărbători FOTO Arhivă
Toba de casă se numără pe lista celor mai gustoase preparate de sărbători FOTO Arhivă

În perioada sărbătorilor de iarnă, gospodinele încep un adevărat maraton în cadrul căruia prepară o mulţime de preparate delicioase. Astăzi, „Adevărul“ vă prezintă o reţetă simplă pentru o tobă de casă incredibil de gustoasă.

În topul preferinţelor românilor pentru masa de sărbători, toba ocupă un loc fruntaş, însă nu sunt mulţi cei care aleg să o pregătească în case. Bucătarul unui celebru restaurant din Capitală explică, pas cu pas, cum puteţi prepara o tobă de casă delicioasă după o reţetă foarte simplă.

Organe de tot felul

În primul rând trebuie să vă gândiţi la ce cantitate de tobă vreţi să faceţi şi în funcţie de acest lucru să alegeţi şi cantitate de produse pe care urmează să le folosiţi. „Pentru a prepara tobă este nevoie de organele interne ale porcului: ficat, splină şi aşa mai departe. De asemenea, aveţi nevoie şi de limbă, de urechi şi de şorici, toate acestea ajutând foarte mult la închegare“, explică bucătarul.

După ce le spălaţi cu grijă, toate acestea se pun la fiert, alături de o bucată de pulpă de porc, şi se lasă pe foc cam o oră şi jumătate. Este important de ştiut că ficatul nu se adaugă alături de celelalte organe de la început pentru că se fierbe mult mai repede, aşa că este indicat să îl puneţi după vreo 40-50 de minute după ce aţi pus toate celelalte produse la fiert.

image
„După ce s-au fiert, toate acestea se taie la trei, patru centimetri, se ametecă cu condimente. Eu aleg să pun şi usturoi, nu mult, cât să schimbe gustul. Sarea, piperul şi cimbrul sunt, evident, nelipsite“, mai spune bucătarul.

Toba pusă sub butoi

Burta de porc se spală şi se curăţî cu grijă, după care în interiorul acesteia se pun ingredientele fierte şi aromate. Este indicat ca şoriciul pe care îl puneţi să aibă şi puţină slăninuţă pentru că în acest fel toba se încheagă mult mai bine, după cum explică bucătarul.

Imediat după ce burta a fost umplută aceasta se coase şi se pune la fiert în apă cu sare, cimbru şi dafin pentru circa 30 de minute. „Între timp, burta se mai înţeapă ca să nu se umfle şi să se spargă, în felul ăsta iese aerul din ea. Imediat după ce o scoateţi de la fiert se pune între două tăvi de cuptor ca să se preseze şi să se usuce. Este indicat să o puneţi sub butoiul de varză dacă aveţi cum pentru că este greutatea mare şi se presează foarte bine. După o zi se scoate de la presat şi e numai bună de servit“, încheie bucătarul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite