Cel mai mare maraton de biciclete din ţară, la a cincea ediţie: Prima Evadare are loc duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai mare maraton de biciclete din ţară, aflat la a cincea ediţie, are loc duminică FOTO Adevărul
Cel mai mare maraton de biciclete din ţară, aflat la a cincea ediţie, are loc duminică FOTO Adevărul

“Prima Evadare”, concursul dedicat amatorilor de ciclism, va avea loc duminică, 12 mai. Participanţii vor parcurge un traseu de 55 de km, între Bucureşti şi Snagov, prin păduri şi drumuri de ţară. Maratonul strânge biciclişti din toată ţară, iar anul trecut s-a bucurat de un real succes.

“Prima Evadare” 2013 este concursul de ciclism cross country ce deschide sezonul maratoanelor pe bicicletă. Bicicliştii vor pleca din Bucureşti, din faţa Academiei de Poliţie, la ora 07.30, vor trece prin păduri şi drumuri de ţară, până la Complexul Astoria din Snagov.

Distanţa parcursă măsoară 55 de kilometri şi este marcată cu trei zone de alimentare, 12 puncte de control, o zonă de start şi alta de finish. Pe întreaga durată a maratonului, vor patrula alături de participanţi Poliţia, Salvarea, oficialii competiţiei, echipe de fotografi şi cameramani.

Bicicliştii îşi pot încerca norocul şi la tombolă, unde organizatorii au pregătit mai multe surprize. Primii ajunşi la linia de sosire vor beneficia de premii şi mai mari din partea organizatorilor evenimentului.

Programul concursului

7:30 – 9:00 – Ridicarea pachetului de participare pentru cei din provincie (parcarea din faţa Academiei de Poliţie, Aleea Privighetorilor 1A, Bucureşti)
9:30 – Poză de grup
9:40 – Ultima chemare la start
10:00 – Start
12:00 – Primele sosiri (Complexul Astoria din Snagov)
15:30 – Ultimile sosiri (încheierea timpului limită în condiţii de uscat)
16:00 – Tombola 1
17:00 – Ceremonia de premiere
17:30 – Tombola 2 – premiile mari
18:15 – Salutul Voluntarilor
18:30 – Încărcarea bicicletelor în tiruri
19:00 – Îmbarcarea în autobuze şi plecarea spre Bucureşti, Băneasa – Academia de Poliţie

Organizatorii recomandă celor care vor participa la eveniment să facă câteva ieşiri mai lungi cu bicicleta pe un teren accidentat în prealabiul pentru a fi obişnuiţi cu asftel de tresee. În plus, maratoniştii, împreună cu primăriile şi voluntarii, vor curăţa pădurile de deşeuri.

“ Prima Evadare” se află la cea de-a V-a ediţie, iar anul trecut au participat 2140 de persoane din 18 ţări, fiind cel mai mare maraton de biciclişti din ţară, cu cel mai mare număr de participanţi de fiecare dată.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite