Cel mai slab liceu din Capitală: la „Dimitrie Paciurea“ doar 4 elevi au trecut Bac-ul în ambele sesiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Grupul Şcolar „Dimitrie Paciurea“, unde învaţă elevi talentaţi la sculptură şi pictură, s-au luat cele mai proaste note la Bac. În sesiunea din vară, un singur candidat din cei 40 a reuşit să promoveze, alţi 3 reuşind să ia nota de trecere în sesiunea de toamnă.

Grupul Şcolar Timpuri Noi, liceul din Capitală unde în sesiunea din vară promovabilitatea la examen a fost de 0%, a scăpat de stigmatul „cel mai slab liceu“. Potrivit ultimelor date postate pe site-ul bacalaureat.edu.ro, la Grupul Şcolar de Arte şi Meserii „Dimitrie Paciurea“ , doar 3 candidaţi au reuşit să promoveze Bacalaureatul în sesiunea din toamnă şi unul singur în vară.

Traşi în jos de matematică
Încă de la intrarea în acest liceu te întâmpină tablourile şi icoanele din ceramică, scaunele sculptate cu măiestrie în lemn, toate operele de artă ale elevilor care învaţă la liceul situat în sectorul 1. Mulţi dintre elevii din acest liceu reuşesc să obţină premii la concursurile de sculptură şi de pictură.

Motivul rezultatului dezastruos de la examenul de Bacalaureat este foarte simplu, spun elevii şi părinţii: în acest an au primit matematică, fizică sau chimie în locul materiilor de specialitate. „Copilul meu a luat nota 3 la matematică şi a ratat şi în sesiunea din toamnă admiterea. Fizica l-a tras în jos. Făcea doar o oră pe săptămână!“, s-a plâns mama unui elev care nu a reuşit să ia examenul.

Acelaşi lucru susţin şi elevii. „Este mare păcat ca nişte elevi cu potenţial aşa cum sunt cei de la «Dimitrie Paciurea», precum şi din alte grupuri şcolare, să nu promoveze  examenul, fiindcă au fost obligaţi să dea la Bac materii pe care le studiază foarte puţin la şcoală, ca fizica, matematica sau chimia“, a declarat preşedintele Consiliului Municipal al Elevilor, Albert Craiu, care a susţinut şi el Bacalaureatul în sesiunea din vară. El a adăugat că sistemul actual favorizează colegiile naţionale, discriminând liceele tehnologice.

„Să pună mâna să înveţe!“
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti susţin însă că nu metodologia examenului este de vină de rezultatele dezastruoase, ci faptul că elevii nu s-au pregătit. „În Bucureşti am avut vreo 15 licee care ne-au tras în jos la examenul din acest an. Noi nu facem diferenţe între absolvenţi. Toate subiectele au fost de nivel mediu şi puteau fi rezolvate. Sau un absolvent de liceu tehnologic nu trebuie să ştie limba română?! Să pună mâna să înveţe, fiindcă argumentele de tipul «nu trebuie să ştiu matematică» nu stau în picioare“, a declarat purtătorul de cuvânt al inspectoratului şcolar, Marian Banu.

Licee cu promovabilitate mică
Situaţia de la „Dimitrie Paciurea“ nu este singulară. De pildă, în prima sesiune de Bacalaureat, toţi cei 92 de elevi de la Grupul Şcolar Industrial Timpuri Noi au picat.  În această sesiune, 17 elevi de la acest liceu au luat note de trecere. Alte rezultate dezastruoase în Capitală se înregistrează la Grupul Şcolar Industrial de Mecanică Fină, unde  doar 25 dintre cei 240 de elevi înscrişi la Bacalaureat au reuşit să promoveze. De asemenea, la Colegiul Tehnic Mecanic Griviţa, dintre cei 104 elevi numai 11 au luat examenul maturităţii.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite