Cerc uman din 300 de participanţi în memoria lui Brâncuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 135 de ani de naşterea lui Constantin Brâncuşi, un cerc uman din 300 de participanţi va fi format, mâine, în jurul Ateneului Român. Evenimentul se va desfăşura între orele 12.00 - 14.00.

Cercul "Constantin Brâncuşi" este un demers iniţiat de Laurian Stănchescu, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

La manifestare sunt aşteptaţi elevi, studenţi, profesori, scriitori, artişti plastici şi iubitori ai operei brâncuşiene.

Totodată, personalităţi culturale şi politice, printre care Victor Ponta, deputat de Gorj, şi Varujan Vosganian, prim-vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, vor evoca viaţa şi opera lui Constantin Brâncuşi, potrivit unui comunicat.

Momentul dedicat lui Brâncuşi va fi încheiat de un spectacol de muzică folk.

Laurian Stănchescu a iniţiat anul trecut şi o campanie de strângere de semnături pentru aducerea osemintelor lui Constantin Brâncuşi, înmormântat în cimitirul Montparnasse din Paris, la Hobiţa, localitatea gorjeană în care s-a născut sculptorul.

De altfel, potrivit scriitorului, Cercul "Constantin Brâncuşi" precede Marşul Cultural "Constantin Brâncuşi", care va începe în prima decadă a lunii mai, pe traseul Craiova - Paris, pe jos, refăcând drumul artistului din 1903 - 1904.

Tot anul trecut, poetul, scriitorul şi criticul literar Laurian Stănchescu a plecat într-un marş al culturii, desfăşurat pe o distanţă de 500 de km, de la Bucureşti către Sarmizegetusa.

Constantin Brâncuşi (născut la 19 februarie 1876, Hobiţa, Gorj - decedat la 16 martie 1957, Paris) a fost un sculptor român cu contribuţii majore la înnoirea limbajului şi viziunii plastice în sculptura contemporană.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite