Cine sunt cele cinci românce incluse pe lista celor mai influente 80 de femei care au schimbat lumea aşa cum o ştim astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorii Bored Panda, unul dintre cele mai influente portaluri online din lume, a realizat cu ocazia zilei de 8 Martie un clasament-omagiu dedicat femeilor care au schimbat lumea.

Topul publicat de portalul Bored Panda, inclus oficial în lista celor mai importante 2.000 de site-uri din lume, este realizat în mare măsură în baza propunerilor utilizatorilor activi, estimaţi a fi de ordinul zecilor de milioane.

Propunerile sunt triate de administratorii site-ului şi incluse ulterior în clasament, în ordinea în care sunt trimise şi în măsura în care corespund criteriilor de relevanţă.

„8 martie este Ziua Internaţională a Femeii, care celebrează lupta pentru drepturile femeilor. De-a lungul istoriei, multe femei puternice au fost nevoite să se ridice împotriva mediului potrivnic şi să lupte pentru visele şi pasiunile lor, egalitate şi solidaritate între oameni. Curajul lor a contribuit la modelarea lumii aşa cum o ştim astăzi şi trebuie să fie amintit. Bored Panda a făcut o listă a femeilor puternice care au făcut lumea un loc mai bun“, arată administratorii în prezentarea galeriei.

În lista popularizată pe internet au fost incluse şi cinci femei din România. Este vorba despre Sarmiza Bîlcescu, prima femeie din Europa care a obţinut licenţă şi doctorat în Drept la Universitatea din Paris, Smaranda Brăescu, unul dintre pionierii paraşatusimului la nivel mondial, deţinătoare a mai multor recorduri mondiale, Nadia Comăneci, prima femeie care a obţinut nota 10 la gimnastică la Jocurile Olimpice, Ana Aslan, pionier în domeniul geriatriei şi gerontologiei, şi Eliza Leonida Zamfirescu, prima femeie din lume care a obţinut o diplomă de inginer.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite