Circulaţia la metrou, îngreunată după ce un tren a rămas blocat în staţia Dristor. Metrorex: Am rezolvat problema, trenul are peste 30 de ani vechime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia la metrou este îngreunată, miercuri dimineaţă, după ce o garnitură de tip vechi s-a defectat şi a rămas în staţia Dristor, pe linia 2, potrivit reprezentanţilor Metrorex.

UPDATE În urmă cu mai bine de 30 de minute, circulaţia a fost reluată, iar problema s-a rezolvat cu ajutorul unui alt tren care a tractat garnitura veche.

“S-a blocat un tren IVA, unul de tip vechi, s-a blocat în trafic. S-a luat tensiunea, angajaţii s-au băgat sub tren să poată debloca roţile, acolo unde dau drumul la presiune ar trebui să se deblocheze. Nu au reuşit pentru că tensiunea este foarte mare, se pot electrocuta mecanicii. Problema s-a rezolvat în momentul în care a venit un tren de ajutor şi l-a tractat pe cel blocat. Fiind oră de vârf a intervenit panica. Trenul este foarte vechi, are peste 30 de ani de funcţionare. Sperăm ca , cel târziu, până anul viitor să înlocuim toate trenurile vechi cu unele noi. Partea bună e că avem bani şi schimbăm toate trenurile vechi”, a declarat, pentru Adevărul, directorul Metrorex Aurel Radu.

În staţia Dristor, pe magistrala M1, o garnitură de metrou de tip vechi a rămas frânată, iar o echipă de intervenţie lucrează pentru remedierea problemei.

Reprezentanţii Metrorex au precizat că dacă nu va putea fi remediată rapid problema, circulaţia pe varianta 2 va fi reorganizată.

Călătorii sunt anunţaţi, în staţii şi în trenurile de metrou, că sunt întârzieri în circulaţie, din cauza unei defecţiuni tehnice.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite