Comandament de iarnă, la Primăria Generală. Gabriela Firea: În teren vor fi 250 de utilaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o informare meteorologică pentru precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în întreaga ţară, primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat comandamentul de iarnă, pentru a analiza măsurile ce se impun după ninsoare.

La şedinţă, au participat toţi factorii implicaţi în programul de deszăpezire din Capitală. Au fost evaluate intervenţiile din teren ale operatorilor, dar şi modul în care toate structurile responsabile cu programul de deszăpezire au respectat măsurile dispuse de edilul şef, după ninsoarea de sâmbătă.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat măsurile luate în urma avertizărilor meteorologice emise de ANM: „Fac un apel către administratorii de clădiri, au obligaţia de a curăţa perimetrul clădirilor de zăpadă. Cetăţenii care au nevoie de ajutor, pot apela la primărie. Solicit operatorilor de salubritate să acţioneze inclusiv cu tratamente de prevenţie. Sper să nu mai ajungem la sancţiuni. Subliniez că în teren vor fi 250 de utilaje. Am solicitat RATB să cureţe staţiile şi să ia toate măsurile ca liniile de tramvai să nu fie afectate de zăpadă sau de gheaţă. Pentru persoanele fără adăpost punem la dispoziţie spaţii de cazare, haine groase şi hrană caldă“.

Prezentă la comandament, directoarea ANM, Gabriela Băncilă, a explicat cum va fi afectată Capitala de avertizarea meteo: „Capitala se află sub influenţa informării meteorologice. În cursul nopţii vor fi precipitaţii – ploaie şi lapoviţă, iar mâine sub formă de ninsoare. Tot luni, vor apărea intensificări ale vântului, cu precădere în cartierele din nordul şi nord-estul Capitalei. Stratul de zăpadă ar putea ajunge în Capitală la 6-8 centimetri“. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite