„Adoptă un consilier din cadrul Primăriei Capitalei“: bucureştenii, chemaţi să-şi cunoască aleşii într-un concurs pentru transparenţă decizională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Resurse pentru Participare Publică invită bucureştenii să „adopte“ Consilierii Generali în cadrul unui concurs civic prin care deciziile luate de cei 52 de oameni la nivelul Primăriei să devină transparente. Programul se derulează în cadrul proiectului civic „CeRe-ţi oraşul înapoi, nu aştepta supereroi“.

Campania „CeRe-ţi oraşul înapoi, nu aştepta supereroi” continuă cu un concurs de acţiune civică, anunţă reprezentanţii Asociaţiei.

Practic, prin acest concurs, bucureştenii sunt îndemnaţi să se implice civic în viaţa oraşului lor prin adunarea informaţiilor despre cei 52 de consilieri generali din cadrul Primăriei Capitalei şi publicarea lor pe site-ul proiectului

„După ce am reuşit să obţinem o parte din datele de contact ale membrilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), iar aceste date au fost publicate şi pe site-ul Primăriei Generale, vrem ca adresele de e-mail şi numele de telefon ale tuturor Consilierilor Generali să fie publice, iar oamenii cu rol decizional în Primăria Capitalei să nu mai rămână doar nişte nume în faţa bucureştenilor. Vrem să îi scoatem la iveală pe cei 52 de Consilieri Generali şi să le arătăm că nu sunt nişte anonimi care decid în spatele unor uşi închise cum se cheltuie bugetul Bucureştiului şi care sunt priorităţile acestui oraş“, este descrisă iniţiativa Asociaţiei.

Data limită a concursului este 10 noiembrie, moment până la care bucureştenii au timp să adune câte informaţii pot despre oamenii care decid pentru ei. Este vorba despre genul de informaţii care arată că un consilier general este interesat de treburile oraşului şi este deschis dialogului cu cetăţenii.

Trei consilieri au fost deja incluşi în program, iar cei interesanţi de acţiune pot consulta modelul după care oamenii sunt chemaţi să adune informaţiile.

„Pe scurt: alege-ţi din lista de pe site consilierul pe care vrei să-l adopţi, anunţă-ne ce consilier ai ales, intră în contact cu el, adresează-i întrebările din lista de pe site şi anunţă-ne din când în când despre stadiul în care te afli cu adopţia. La final vom publica toate datele pe care ai reuşit să le afli şi, dacă eşti de acord, îţi vom publica numele pe site în lista „Adevăraţilor Eroi” care îşi cer oraşul înapoi“, explică organizatorii.

Potrivit organizatorilor, proiectul “Oraşul nostru, nu moşia voastră!” este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Pe aceeaşi temă:

Consilierii Capitalei „pe masa“ cetăţenilor: numerele de telefon şi deciziile lor pot fi verificate pe o nouă pagină de internet

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite