Consilierii generali îşi vor da săptămâna viitoare acordul de principiu pentru achiziţionarea a 100 de ambulanţe pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii generali îşi vor da, joi, în şedinţa CGMB, acordul de principiu pentru achiziţionarea a 100 de ambulanţe pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov (SABIf). Suma totală necesară se ridică la 8,5 milioane de euro, urmând ca 4,6 milioane de euro din aceasta să fie plătită din dividendele pe care municipalitatea le are de încasat de la Apa Nova.

„ SABIf solicită sprijinul în demersurile de a achiziţiona un număr de 100 de ambulanţe care să creeze premisele unui nivel optim de asigurare a asistenţei medicale de urgenţă prespitalicească la nivelul Municipiului Bucureşti”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, joi, că suma necesară pentru achiziţia ambulanţelor este de 8,5 milioane de euro, din care 4,6 milioane de euro provin din dividendele pe care le are de încasat municipalitatea de la Apa Nova, restul de sumă urmând să fie acoperită din bugetul local.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a precizat, la rândul său, că din parcul de intervenţie al Serviciului, care conţine 108 ambulanţe, 68 sunt depăşite din punct de vedere tehnic.

„Pentru noi, aceste ambulanţe reprezintă cu totul şi cu totul alt orizont. (...) Cu ajutorul acestor ambulanţe, suntem convinşi că vom reuşi să înlocuim o parte din ambulanţele care au mai mult de 11 ani vechime, iar cu celelalte vom creşte capacitatea de intervenţie la niveul regiunii Bucureşti-Ilfov. Ţin să subliniez că aceste ambulanţe vor corespunde standardului naţional, deci vor fi din toate punctele de vedere compatibile”, a spus Alis Grasu.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite