Consiliul General al Bucureştiului a reaprobat proiectul care prevede amenajarea a 97 de kilometri de piste pentru biciclişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii generali ai Capitalei au reaprobat, joi, proiectul de hotărâre care prevede amenajarea în centrul Bucureştiului a unui sistem de transport alternativ. Concret, potrivit proiectului aprobat, biciclişti vor avea în jur de o sută de kilometri de piste. Investiţia se ridică la circa zece milioane de euro.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilierilor generali, joi, în Bucureşti ar  trebui să apară 97 de kilometri de piste pentru biciclişti, distribuiţi pe 60 de străzi. De asemenea, din proiect face parte şi amenajarea mai multor parcări publice pentru biciclete, dar şi a mai multor centrelor de închiriere a acestora.

Totodată, mai multe zone ale oraşului ar trebui să fie reamenajate, iar trotuarele ajustate, urmând să fie făcute şi puncte intermodale care să facă legătura dintre locurile în care pot fi lăsate bicicletele şi mijloacele de transport în comun din Bucureşti.

Pentru realizarea proiectului este necesară suma de 9,8 milioane de euro, iar durata de execuţie a proiectului se întinde pe 18 luni. Banii au fost alocaţi de Ministerul Mediului.

Proiectul fusese suspendat, după ce prefectura a atacat în instanţă mia multe proiecte aprobate în şedinţele de îndată de lunile trecute.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite