„Copacul cu cărţi“ îi invită pe bucureşteni la lectură, în Cişmigiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul "Copacul cu cărţi" îi invită pe bucureşteni la lectură în aer liber FOTO Adevărul
Proiectul "Copacul cu cărţi" îi invită pe bucureşteni la lectură în aer liber FOTO Adevărul

Bucureştenii sunt invitaţi, în perioada 21 iulie-6 august, în Parcul Cişmigiu, pentru a se bucura de „Copacul cu cărţi”. Proiectul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin creArt – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia pentru Cultură Urbană şi Mediu (A.C.U.M) şi urmăreşte să revitalizeze interesul cititorilor pentru cărţile tipărite.

Astfel, timp de două săptămâni, pe peluza din spatele restaurantului „Monte Carlo” va fi amenajată o zonă de petrecere a timpului liber în mijlocul naturii, unde amatorii de lectură se vor putea relaxa pe şezlonguri şi vor putea împrumuta cărţi dintr-un copac-butaforie. Acest arbore are rol de bibliotecă, iar publicul se va putea bucura de cărţi tipărite, dar şi de audiobook-uri, care vor putea fi ascultate pe dispozitive furnizate la faţa locului. 

Ambianţa sonoră va fi asigurată de un DJ pe toată durata evenimentului, iar seara vor fi proiectate filme documentare. Proiectul include şi mini-sesiuni de DJ-ing, iar copiii se vor bucura de spectacole de pantomimă şi se vor putea juca într-o zonă special amenajată pentru ei. 

Zona de lectură va fi deschisă de de luni până vineri, între orele 17.00 şi 22.00, dar şi în weekend, în intervalele 10.00 - 13.00 şi 17.00 - 22.00. 

Recomandări pe aceeaşi temă:

„Grădina de citit”, evenimentul care va fi lansat duminică la Biblioteca Metropolitană

Festival de Carte şi Muzică în Piaţa Sfatului

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite