DEZBATERE ADEVĂRUL Bătăi şi împuşcături între şoferii din Bucureşti. Tu te-ai certat vreodată în trafic? Spune-ţi povestea aici!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii bucureşteni sunt obişnuiţi să-şi facă singuri dreptate, mai ales prin violenţă. În ultimii doi ani au fost înregistrate mai multe astfel de dispute între conducătorii auto. 

Principalele motive în urma cărora pornesc aceste „scandaluri rutiere“ sunt şicanele sau lipsa de respect faţă de ceilalţi participanţi la trafic. Însă, mai există şi alte cauze secundare care duc la violenţe.

Trafic aglomerat şi gropi, motiv de ceartă

Una dintre ele este circulaţia rutieră sufocantă din Capitală. În orele de vârf, în anumite zone, şoferii sunt nevoiţi să aştepte în trafic chiar şi câteva ore pentru a ajunge la destinaţie. Această situaţie întinde nervii conducătorilor auto la maximum, iar la cea mai mică „scânteie“ începe şi scandalul.

DEZASTRU PE ŞOSELE Aţi scăpat cu maşina întreaga iarna aceasta? V-o distrugeţi sigur în gropile-gigant apărute după ninsori FOTO


O altă cauză pot fi şi gropile de pe şoselele din Bucureşti, adânci de câţiva zeci de centimetri. Odată cu topirea zăpezii au apărut şi aceste cratere, pe care pur şi simplu este aproape imposibil să le ocoleşti.

şoferii îşi rup maşinile în gropile din Bucureşti

CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu gropile din Bucureşti!

În prezent, marile bulvarde din Capitală, care vara trecută erau adevărate piste de Formula 1, s-au transformat în trasee dificile. În unele locuri, aceste gropi imense sunt acoperite cu criblură, dar soluţia nu este una eficientă, întrucât în 24 de ore craterele apar din nou.

Împuşcături şi bătăi mortale pe şosele 

Astfel, conducătorii auto devin tot mai irascibili şi se iau la ceartă în trafic din diferite motive, care ţine fie de infrastructură, fie de respectul faţă de ceilalţi participanţi la trafic.

Pistolarul cu BMW urmărit de poliţişti prin Bucureşti, timp de două ore, a fost prins!


Unul dintre cele mai recente cazuri de acest gen a avut loc pe 22 februarie 2012, pe Calea Moşilor. La acea dată, un taximetrist s-a certat în trafic cu un şofer al unui autoturism BMW. În urma şicanelor, conducătorul bolidului a blocat taxiul, în care se aflau fratele taximetristului cu soţia şi doi copii, şi a tras un foc de armă către maşină. Acesta l-a rănit uşor pe fratele şoferului de taxi şi a fugit de la locul incidentului. Însă, la scurt timp, teribilistul a fost găsit de poliţişti, iar după audieri a fost arestat preventiv pentru 15 zile.

Tot în aceeaşi zi, pe şoseaua Pantelimon, alţi doi şoferi s-au luat la bătaie din cauza unor şicane în trafic. Aceştia au început să se înjure, după care şi-au împărţit pumni şi picioare. Cei doi au fost despărţiţi cu greu de cei aflaţi în zonă la momentul evenimentului.

Pistolarul cu BMW de pe Calea Moşilor a fost arestat. Află ce pedeapsă a primit teribilistul!

În august 2011, un din Capitală a fost luat la bătaie, pe Bulevardul Iuliu Maniu din Capitală, după ce a lovit maşina condusă de o femeie însărcinată. Acesta a fost agresat de soţul şoferiţei, supărat că femeia însărcinată a ajuns la spital, însă sarcina nu a fost pusă în pericol.

De asemenea, în martie 2011, alţi doi şoferi s-au luat la bătaie într-o intersecţie din Bucureşti, pentru că fiecare dorea să fie primul pe banda de mers. Aceştia s-au şicanat în trafic până când au ajuns la un semafor, unde s-au dat jos din maşini şi au început să se certe, iar apoi să îşi împartă pumni şi picioare. Disputa s-a terminat după ce aceştia au fost claxonaţi de ceilalţi participanţi la trafic, care erau blocaţi la semafor.

Însă au existat şi cazuri grave, când unul dintre scandalagii a şi murit în urma disputei. Aşa s-a întâmplat în februarie 2011, când un tânăr de 22 de ani a omorât din bătaie un taximetrist bucureştean, în vârstă de 49 de ani. Incidentul s-a petrecut pe strada Liviu Rebreanu, în zona staţiei de metrou Titan, iar disputa a pornit din cauza unui loc de parcare.

Tu ce părere ai despre aceste violenţe între şoferi? Spune-ţi opinia şi/sau povestea pe pagina de Facebook a ziarului "Adevărul" sau în spaţiul destinat comentariilor, iar cele mai bune dintre ele vor fi publicate pe site-ul www.adevarul.ro!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite