Difuzorii de presă din Capitală ameninţă că de luni vor intra în grevă din cauza abuzurilor Primăriei Sectorului 4, care trimite chioşcurile la gropa de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Difuzorilor de Presă - ADPR Bucureşti - anunţă că membrii organizaţiei vor intra luni în grevă generală, astfel că „nu vor mai fi ziare la chioşcurile de presă din Capitală, potrivit unui comunicat de presă emis de instituţie. Motivul invocat de reprezentanţii asociaţiei: Primăria Sectorului 4 a început să ridice tot mai multe puncte de presă, pe care ulterior le-a dus la groapa de gunoi.

„Închidem 300 de puncte de difuzare a presei din Bucureşti! Suntem singura capitală din Europa unde nu se mai face difuzare a presei. Desfiinţarea chioşcurilor de presă înseamnă 1.500 de oameni lăsaţi fără locuri de muncă şi bucureştenii privaţi de un drept prevăzut în Constituţie: dreptul la informaţie”, se arată într-un comunicat transmis duminică de ADPR, citat de Mediafax.

„Marţi, 19 septembrie, mai mulţi membri ai Asociaţiei am stat patru ore pe holurile primăriei încercând să vorbim cu domnul primar al Sectorului 4, Daniel Băluţă, ca să-l rugăm să respecte înţelegerea din iunie. Domnul primar nu ne-a primit, iar seara a trimis buldozerele peste noi. Marţi seară, 19 septembrie, când angajaţii ADP şi ai Poliţiei Locale a sectorului 4 au venit să ridice un chioşc de pe strada Turnu Măgurele, ne-au lovit, ne-au ameninţat şi au dus la secţie patru membri ai Asociaţiei noastre. Deşi primarul susţine că ridică chioşcurile pentru lucrări de modernizare, în momentul de faţă toate chioşcurile de presă din sectorul 4 au primit somaţii de desfiinţare”, precizează reprezentanţii difuzorilor.

În urma violenţelor de marţi noapte, „vom depune plângere penală împotriva următoarelor persoane: Stancu Marius - directorul general al Poliţiei Locale, Cristian Zărescu - consilier al primarului, Bogdan Răducan - consilier al primarului, Ştefănel Dan Marin - consilier local, Daniel Băluţă - primar al sectorului 4. Ne pare rău că s-a ajuns în această situaţie. Noi am avut întotdeauna un dialog civilizat cu autorităţile şi acelaşi lucru îl vrem şi acum. Sperăm ca Asociaţia Difuzorilor de Presă ADPR Bucureşti, împreună cu domnul primar Daniel Băluţă, să venim în sprijinul cetăţeanului şi nu să-i îngrădim dreptul la informaţie”, se mai arată în comunicat.

Conflictul a izbucnit miercurea trecută, când mai multe puncte de presă au fost ridicate din Sectorul 4, iar ulterior au fost duse la groapa de gunoi din sector.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite