EXCLUSIV ONLINE Monica Tatoiu pregăteşte o carte cu reţete miraculoase pe bază de miere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscuta femeie de afaceri şi politiciană a stârnit un adevărat val de controverse după ce a făcut public faptul că s-a vindecat de cancer cu ajutorul unei reţete pe bază de produse apicole. Ea a povestit într-un interviu acordat reporterilor „Adevărul”, publicat ieri, despre experienţa sa în lupta cu boala şi spune că a refuzat să fie operată pentru că a preferat mai bine să moară cu demnitate şi întreagă decât să s

Citeşte aici cum a reuşit Monica Tatoiu să învingă cancerul

Monica Tatoiu dezvăluie în a doua parte a interviului motivele pentru care crede mai mult în miracolele pe care le poate face natura, vorbeşte despre familia ei, afaceri şi carieră.

După ce boala i s-a vindecat complet, spune ea, de la tratamentul cu miere şi cu lăptişor de matcă, formula de tratament a ajuns în casele a mii de români. Reţeta anticancer nu este, însă, singura reţetă miraculoasă pe bază de miere pe care o are.

„Am adunat zeci de reţete pe bază de produse apicole şi toate detaliile despre cum se fac tratamentele, împreună un specialist de la Institutulul de Cercetare - Dezvoltare pentru Apicultură, şi le voi publica în curând într-o carte”, a spus Tatoiu pentru „Adevărul”.
 
R.: Aţi afirmat că nu aveţi încredere în medici, în medicamente şi în sistemul medical. Totuşi, cum aţi reuşit să vă feriţi toată viaţa de spitale?

 
M.T.: Nu m-am ferit eu, m-a ferit Dumnezeu. În afară de cancerul care a recidivat nu am avut alt fel de probleme. În 14 ani de muncă la Oriflame nu am lipsit decât o singură zi, când aveam 40 de grade febră. Şi atunci m-am tratat cu whisky cu zahăr şi cu apă caldă la picioare.

Am avut oroare de spitale pentru că tatăl meu, fiind medic, stătea tot timpul la spital. Eu mergeam să-i duc mâncare şi mă îngrozeam. Spitalele au energii negative aşa că nu am mai fost la spital de acum 16 ani, de când l-am născut pe fiul meu. Şi trebuie să adaug că, de ceva timp, mai am o problemă la şold. Este posibil să se agraveze şi să nu pot să mai merg dar până atunci voi face mişcare, voi trăi din plin.
 
R.: Familia dumneavoastră are acelaşi comportament vizavi de medicamente şi medici?

M.T.: Fiul meu da, este întocmai ca mine, îşi lasă coprul să lupte singur, să se imunizeze, şi se ajută doar de produse naturiste.

Soţul meu însă este exact opusul meu. Oriunde mergem cară după el o farmacie întreagă şi pentu orice guturai ia un pmn de medicamente. El a dus multă muncă de lămurire cu mine pentru că vroia să mă operez şi în fiecare zi mă bătea la cap să merg la medic.
 
 „Nu am nimic de câştigat, nu trimit pe nimeni să cumpere dintr-un anumit loc”
 
R.: Sunt foarte mulţi oameni care vă caută pentru a vă cere afatul pentru că şi ei sunt atinşi de boală şi vor să încerce tratamentul. Sunt însă şi persoane care nu au încredere în leacurile naturiste.
 
M.T.: Eu cred că pentru mine a funcţionat pentru că am văzut cu ochii mei. Nu ştiu pentru alţii ce efect ar trebui să aibă. Cred însă că doar credinţa ne poate salva. Creierul este cel mai important organ. Sunt mulţi oameni care s-au vindecat de boli grave pentru că au crezut cu tărie că se vor vindeca.

Trebuie să nu uităm totuşi că un astfel de tratament este făcut din ingrediente naturale, ca orice alt tratament, cu diferenţa că nu este procesat chimic. Tot ceea ce vine din natură este sănătate pentru că este viu. Un lucru este cert, nu face rău nimănui, dar sunt sigură că scepticii nu se vindecă de nimic indiferent de tratament dacă mintea lor nu ţine cu corpul.
 
R.: Ce le spuneţi oamenilor care vor să încerce, de unde să procure tratamentul?
 
M.T: V-am dat reţeta, aţi văzut că are ingrediente care se pot procura uşor. Sfatul meu este ca ingredientele să fie luate de la apicultori care-şi duc albinele în locuri nepoluate.

Cei care nu au cum să bată ţara în căutarea lor, le pot găsi la Plafar sau la Institutul de Apicultură. Din calculele male nu ar trebui ca valoarea lui să depăşească mai mult de 130 de lei aşa că nu vă lăsaţi păcăliţi.

Deci, nu recomand nimănui să meargă într-un anumit loc să-l cumpere asta ca lumea să înţeleagă că nu am nimic de câştigat din acest lucru. Doar vreau să ştiu că oamenii devin conştienţi de binefacerile naturii.
 
 Mierea, un leac vechi de 5.000 de ani
 
R.: Ce spun specialiştii despre aceste tratamente pe bază de produse apicole?
 
M.T.: Eu am început să iau tratamentul în luna martie a acestui an şi în iunie eram deja vindecată. De când am început să-l iau am ănceput şi să mă informez. Aşa am ajuns la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultură. Acolo sunt oameni care muncesc de ani de zile şi care au adus românilor multe beneficii.

Înainte Revoluţie, când nu era invazia asta de medicamente în farmacii, produsele de la institut se vindeau la plafar şi în farmacii ca pâinea caldă şi poporul era mai sănătos ca acum.  Acum nici plafarul nu mai e plafar, nici medicamentele nu mai sunt bune, numai chimicale. Este îngrijorător că cercetătorii de la institut se luptă în continuare , pe un salariu mizer, să scoată din produsele apicole substanţe care nouă ne-ar putea salva viaţa.
 
R.: Daţi-ne exemple de boli şi afecţiuni care pot fi tratate prin apiterapie.
 
M.T.: Apiterapia datează de mai bine de cinci mii de ani. Mierea este şi aliment dar şi medicament şi albinele ne mai dau polenul, ceara, lăptişorul de matcă, propolisul, veninul albinelor care pot ajuta coprul omenesc în lupta cu multe boli.

Cei care folosesc aceste produse pot constata pe pielea lor că scapă de afecţiunile ficatului şi a prostatei, circulaţia sângelui este mai bună, sunt mai tonici, nu fac hemoragii, mă refer aici la femei, nu fac infecţii. Cu aşa o protecţie, cum să se instaleze bolile grave?!

Mai sunt multe alte lucruri pe care nu are rost să vi le spun pentru că nu sunt specialist. Mă gândesc însă cu groază că am fost oarbă şi abia acum am început să văd, adică să conştientizez ce minuni avem la îndemână.
 
 Viaţa după Oriflame
 
R: Cum vi s-a schimbat viaţa după Oriflame?
 
M.T.: În bine. Eram cu sănătatea la pământ şi acum sunt bine, am timp de mine să mă îngrijesc mai bine. Plus că am mai mult pentru familie, pentru fiul meu. Mă bucur de tot ceea ce fac, mă văd cu prieteni dragi şi pun la cale proiecte.
 
R.: De ce aţi plecat de la Oriflame?

M.T.: Pentru că nu mai aveam ce face acolo, lucrurile mergeau într-un sens în care au nu aveam ce căuta. Ei vroiau să creştem de zece ori într-un an, ca profit, deci e clar că urmau să se întâmple lucruri necurate. Nicio afacere care creşte ataât de repede nu are cum să fie cu taxele la zi şi cu clienţii mulţumiţi.

Am refuzat să fac parte din acest plan. Am învăţat însă destul în toţi anii de muncă. Îl aştept pe domnul prim-ministru să mă cheme să-i fac planuri economice. Nu-mi trebuie bani, voi munci pentru un leu şi-i voi arăta că se pot face strategii economice profitabile.
 
Colecţie de haine pentru femeile care „mănâncă româneşte”
 
R.: Acum mai aveţi tangenţe cu lumea afacerilor?
 
M.T.: Am şi nu am. Lucrez la nişte proiecte europene pe mediu şi organizez tabere şcolare. Niciuna dintre aceste activităţi nu îmi vor aduce bani dar trebuie să fac ceva pentru suflet. De aceea intenţionez să ajut unii producători particulari care vor să cultive fructe şi legume bio.

În curând voi lansa şi colecţie de haine pentru femeile românce, făcute din hainele mele mai vechi pentru că nu-mi place să fac risipă. Vor fi foarte ieftine şi vor fi destinate femeilor cu măsuri normale, peste 40, care mînâncă româneşte, muncesc şi au viaţă normală. Trebuie să se gândească cineva şi la ele. Nu putem fi toate filiforme.
 
R.: Aţi spus în urmă cu câteva luni că intenţionaţi să plecaţi din România. V-aţi răzgândit?
 
M.T.: Nu. Voi pleca cu siguranţă în 2012, când fiul meu termină liceul, dacă nu se schimbă guvernul şi, mai ales, dacă nu se schimbă lucrurile. Dacă haosul acesta va continua nu am de ce să rămân aici.

Nu vreau să asist la umilirea şi la chinul oamenilor. Dacă pot, mă voi pune la adăpost şi voi trăi frumos, într-o lume civilizată. Mie mi-a dat Dumnezeu bani şi sper că-mi va da şi sănătate. Dacă pot îi ajut şi pe alţii dar nu pot să mai stau să aştept. Banii, să ştiţi, nu te pot feri de mizeria umană. Acesta este principalul motiv pentru care aş pleca.

Citeşte şi:

Dr. Pam Ramsey-SUA: „Suferiţi de aceleaşi boli ca şi americanii”

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite