Firea le va da un voucher de 500 de lei bucureştenilor care vor să îşi cumpere o bicicletă. Ce spune despre pistele speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
biciclete bucuresti

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat vineri că vrea să le dea un vocher de 500 de lei bucureştenilor care doresc să achiziţioneze o bicicletă, proiectul urmând să fie supun dezbaterii Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

„Pe bicicliştii din Bucureşti îi iubim, îi preţuim. Vrem să încurajăm cât mai mult mersul pe bicicletă, pentru că este sănătos şi ne ajută ca oraşul nostru să fie mai puţin poluat şi mai puţin aglomerat. În perioada următoare am pregătit deja proiectul şi îl vom supune dezbaterii chiar în prima şedinţă a Consiliului General. Vom acorda un voucher în valoare de 500 de lei celor care doresc să-şi achiziţioneze o bicicletă şi de asemenea vom demara o campanie de conştientizare a conducătorilor auto că nu sunt singuri în trafic şi trebuie să aibă grijă că sunt şi biciclişti sau motociclişti, pentru a preveni eventualele accidente”, a spus Firea cu prilejul prezentării bilanţului primului an de mandat.

Ea a precizat  că astfel de campanii de conştientizare s-au derulat în mai multe ţări din Europa, astfel că „trebuie să ne aliniem şi noi”.

Pistele care sunt, dar nu sunt

Primarul Capitalei a menţionat că, în paralel, împreună cu cele şase primării de sectoare, Municipalitatea are un plan de construire a pistelor pentru biciclişti.

La rândul său, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a vorbit despre piste de biciclişti realizate, dar nemarcate. „Sunt peste 10 kilometri de piste de biciclişti. Ele sunt făcute, dar nu sunt marcate ca piste. Mai trebuie doar marcate şi autorizate. Discutăm de porţiuni considerabile de pe 1 Decembrie, Grigorescu, Constantin Brâncuş, Camil Ressu, Lucreţiu Pătrăşcanu”, a declarat Robert Negoiţă, întrebat dacă în Sectorul 3 au fost sau nu amenajate piste pentru biciclişti. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite