FOTO Bucureştiul are cea mai mare berărie din sud-estul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Berăria H, cea mai mare din sud-estul Europei, urmează să fie inaugurată vineri, după şapte luni în care muncitorii au lucrat la foc continuu. Realizarea berăriei a costat în jur de trei milioane de euro şi are o capacitate de 3.000 de locuri.

După şapte luni de lucrări, Berăria H, amplasată în fostul Pavilion H de la intrarea în Parcul Herăstrău, a fost inaugurată vineri.
Cei trei acţionari ai Berăriei H - Vlad Dumitru (50%), Iulian Stanciu (25%) şi Ioana Iancu (25%) – au investit aproximativ trei milioane de euro pentru deschiderea celei mai mari berării din sud-estul Europei.

image

Berăria H va fi inaugurată vineri FOTO David Muntean

„Lucrările pe care le-am efectuat la exteriorul clădirii s-au rezumat la curăţarea şi refacerea finisajelor şi a vitrajelor deteriorate. Interiorul îmbină elementele noi de design cu părţi ale vechiului decor al Pavilionului H: sala înaltă a fost transformată cu ajutorul unor butaforii, luând aspectul unui centru vechi al unui orăşel de epocă, care prin proporţii şi diversitate umanizează vechea hală unde se puteau găsi spaţiile comerciale“, au declarat reprezentanţii berăriei.

image

Berăria este amplasată la intrarea în parcul Herăstrău din Capitală FOTO David Muntean

3.000 de locuri

Suprafaţa interioara a berăriei este de 4.975 de metri pătraţi desfăşuraţi, la care se adaugă suprafaţa exterioară dedicată terasei şi parcărilor de 3.200 de metri pătraţi. Pentru că beraria este realizata pe conceptul exteriorului adus în interior, cadrul urban de tip piaţă este redat cu ajutorul unor scenografii interioare înconjurate de faţade de butaforie. În ceea ce priveşte capacitatea, noua berărie poate să găzduiască 3.000 de persoane: 2.000 în interior şi 1.000 în exterior.

image
image

Costurile pentru realizarea berăriei se ridică la circa trei milioane de euro FOTO David Muntean

„Aici, se pot consuma mărcile de bere cunoscute de la noi. Conceptul Berăriei H este similiar celebrului Oktoberfest, care atrage un număr mare de clienţi, motiv pentru care meniul nu poate fi foarte variat, deoarece clienţii îşi doresc servire rapidă“, au mai precizat reprezentanţii berăriei.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite