Lipscani se transformă în parc timp de două zile pentru a sublinia nevoia oraşului de spaţiu verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Lipscani din Centrul Istoric din Bucureşti va fi amenajat cu 600 de metri pătraţi de gazon FOTO Adevărul
Strada Lipscani din Centrul Istoric din Bucureşti va fi amenajat cu 600 de metri pătraţi de gazon FOTO Adevărul

A patra ediţie a evenimentului urban Park(ing) Day(s) are loc între 20 şi 21 septembrie, pe strada Lipscani din Centrul Vechi. Evenimentul desfăşurat la nivel mondial are scopul de a atrage atenţia asupra lipsei spaţiului verde din marile aglomeraţii urbane. Pentru două zile, betonul de pe strada Lipscani va fi acoperit de 600 metri pătraţi de gazon. Bucureştenii sunt invitaţi activităţi artistice de teatru, pictură şi dans.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Radio RFI România, organizatorii evenimentului, copiii sunt aşteptaţi, alături de profesori şi părinţi, la ateliere de pictură, dichisit sate tradiţionale din carton, meşteşugit figurine din hârtie, precum şi la spectacole de teatru cu Excelsior şi Teatrul „Ion Creangă”.

Oamenii mari vor avea ocazia să înveţe paşi de Salsa, să asculte muzică de odinioară, cântată la curţile boiereşti, interpetată acum live de trupa Trei parale, să se destindă cu o comedie savuroasă cu Jane Fonda, Geraldine Chaplin şi Pierre Richard. (« Et si on vivait tous ensemble »).

PARK(ing) Day este un eveniment mondial ce are loc în fiecare a treia vineri a lunii septembrie, fiind iniţiat în 2005 în San Francisco. Misiunea PARK(ing) Day este să atragă atenţia asupra nevoii de mai mult spaţiu public, să genereze dezbateri despre cum este creat şi alocat spaţiul public şi să îmbunătăţească viaţa orăşenilor, măcar pentru o zi. Conceptul a fost adus în Bucureşti de RFI România.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite