Meniul lui Suleyman Magnificul şi alte preparate orientale, la Festivalul Turcesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul va dura trei zile FOTO Festivalul turcesc
Festivalul va dura trei zile FOTO Festivalul turcesc

Festivalul turcesc din acest an îşi deschide porţile astăzi, în parcul Herăstrău, când va aduce o parte din aerul oriental în Capitală. Printre atracţiile evenimentului se numără delicatesele bucătăriei din Turcia, meşteşuguri, muzică şi dansuri specifice.

Timp de trei zile, parcul bucureştean va fi împânzit cu standuri turceşti la care se vor găsi produse alimentare, de artă şi de cultură orientală. Primii vizitatori sunt aşteptaţi de la ora 10.00, iar până la ora 20.00 aceştia se pot bucura de ofertele din cadrul festivalului.

Baclavale, sarailii şi cozonac turcesc

Vedetele de pe standurile turcilor vor fi prăjiturile specifice, precum baclavalele, sarailiile şi cozonacul turcesc, recunoscut pentru umplutura specială: rahat, alune şi coajă de portocală sau lămâie. Gozleme este o altă specialitate turcească prezentă pe tarabele comercianţilor, fiind vorba despre un aluat umplut cu spanac şi brânză feta.

Borek este un alt produs tradiţional de patiserie şi conţine carne tocată, învelită într-un aluat pe suprafaţa căruia sunt presărate seminţe de susan. Alături de acesta, pagace vin în sprijinul bucătăriei turceşti şi le oferă celor care vor trece pragul festivalului o porţie de smântână şi brânză feta, ambalată cu grijă într-un produs culinar.

Meniul lui Suleyman Magnificul, în parcul Herăstrău

Comercianţii s-au gândit să vină cu o ofertă de nerefuzat pentru cei pasionaţi de istoria Constantinopolului, aducând la Bucureşti mâncărurile preferate ale sultanului Suleyman Magnificul. Aşure este o budincă preparată din fructe uscate, coajă de lămâie, nuci, năut, fistic, alune, migdale roz şi grâu, încadrându-se pe lista deserturilor preferate de Suleyman.

Pe lângă bunătăţile preferate de sultan, dintre delicatesele cu arome orientale nu vor lipsi kofte, care sunt chifteluţe din carne de vită sau din legume. Sarmalele cu carne şi orez, preparate în frunze de viţă de vie şi varză sau în frunze de sfeclă, spun organizatorii festivalului, vor fi printre cele mai căutate.

Ateliere de artă vizuală

Pe lângă preparatele culinare tradiţionale, în cadrul festivalului va fi organizată o serie de ateliere de creaţie artistică specifică culturii Imperiului Otoman. Vizitatorii pasionaţi de arta orientală vor avea ocazia să admire şi să achiziţioneze meşteşuguri realizate de artişti amatori şi profesionişti din Turcia şi România.

Cei prezenţi la eveniment vor avea ocazia să înveţe de la artiştii plastici turci, invitaţi special pentru acest eveniment, secretele artelor orientale de caligrafie, miniaturi, aurit şi de ebru, artă turcească care presupune pictatul pe apă, urmată de marmorarea hârtiei.

Pe durata celor trei zile, atmosfera va fi animată cu ajutorul concertelor susţinute de formaţii de muzică vocal-instrumentală turcească, dar şi datorită spectacolelor de dans tradiţional.

Festivalul din parcul Herăstrău, susţinut de Primăria Capitalei, va fi deschis în acest weekend, între orele 10.00-20.00, iar intrarea se va face prin Charles de Gaulle. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite