Oana Mizil a demisionat din PSD. Motivul: „Interesele personale ale unor lideri ai partidului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oana Mizil, preşedinte al PSD Călăraşi, şi-a dat azi, 11 martie 2012, demisia, motivând decizia prin faptul că „în acest partid nu se mai face politică pentru oamenii obişnuiţi, ci pentru interesele personale ale unor lideri“.

Într-o conferinţă de presă ţinută de Oana Mizil, azi, în Parlament, deputatul PSD şi-a anunţat demisia. Fostul preşedinte PSD Călăraşi şi-a început discursul cu descrierea Partidului Social Democrat din trecut, când era „partidul celor mulţi, celor săraci, care punea omul înainte de toate“.

Aceasta a explicat că în prezent, pentru unii lideri ai PSD contează mai mult averea şi puterea şi mai mult, că ar vinde pe oricine pentru ca ei să fie în frunte.

Ar fi în stare de orice tip de alianţă, chiar şi împotriva naturii, pentru ca ei să fie câştigaţi. Aşa a fost şi în Călăraşi, un oraş bogat, cu oameni săraci. Am câştigat bătălia conducerii acestui judeţ într-un mod democratic, aşa cum credeam că se face în PSD. Am câştigat bătălia într-un oraş condus de PNL şi PDL. Ce am făcut eu pentru Călăraşi se vede. Chiar dacă am fost în opoziţie, am fost mereu prezentă acolo unde a fost nevoie de mine, am fost mereu prezentă pentru călărăşeni“, a spus Oana Mizil.

Fostul preşedinte al Partidului Social Democrat Călăraşi a mai precizat că această decizie nu-i va schimba orientarea politică, dar şi că se simte măzilită de colegii ei.

Am fost şi voi rămâne un politician de stânga! Călărăşenii au beneficiat de felul în care mi-am făcut eu treaba în acest judeţ. Aş dori să fie clar că nu am contestat ideile şi teoriile politice măreţe care aduc beneficii cetăţenilor. Am fost un soldat ascultător al partidului. Am fost şi rămână o ideealistă. Contest însă modul în care teoria se pune în practică, deseori, şi mai ales deturnarea scopului în favoarea intereselor personale ale anumitor lideri. Reamintesc, din nou, judeţul călăraşi“, a mai declarat Mizil.

De asemenea, după aceste explicaţii, deputatul PSD şi-a anunţat, oficial, demisia.

V-am spus toate acestea pentru a înţelege de ce mi-am dat demisia din Partidul Social Democrat, demisie pe care o anunţ astăzi, în mod oficial. Mulţi ar spune că am fost dată afară. Am aflat de la TV că eram dată afară de la conducerea PSD Călăraşi, în timp ce eram plecată din ţară. Consider că judeţul Călăraşi a fost vândut la propriu de Partidul Social Democrat către PNL, în defavoarea intereselor călărăşenilor şi a membrilor PSD. Sunt sigură că foştii membrii PSD nu vor considera demisia mea o dezertare. Cei mai mulţi gândesc ca mine şi ştiu că vorbesc şi în numele lor. Sunt în PSD oameni la care ţin foarte mult“, şi-a încheiat fostul preşedinte PSD Călăraşi discursul. 

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite