Oprescu: Avem unde să ducem până la 10.000 de câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat, azi, că se bucură că legea eutanasierii câinilor maidanezi a fost declarată neconstituţională şi a explicat că are soluţii pentru eradicarea problemei câinilor maidanezi fără măsuri extreme şi cu cheltuieli nu foarte mari.

Oprescu a declarat, la România TV, că în curând vor putea fi luaţi de pe stradă între 5.000 şi 10.000 de câini comunitari şi duşi în adăposturi unde să fie sterilizaţi şi îngrijiţi. Asta cu toate că a estimat că, în prezent, pe străzile Capitalei sunt în jur de 40.000 de maidanezi

"Eu am mai spus şi înainte că eutanasierea îmi repugnă. Am pledat întotdeauna pentru sterilizare şi adăpost şi pentru adunarea lor de pe stradă. Aşa şi fac, chiar dacă acum nu se vede mare lucru se va vedea în câteva luni. Am cerut sprijinul primarilor de sector, de la 1 şi 2, şi am început să construiesc un adăpost mai mare. În sectoarele în care primarii nu pot, îi voi aduna eu pe toţi şi îi duc în adăpost. 5.000-10.000 avem unde să-i ducem cât de curând, să le dăm de mâncare şi să-i îngrijim. Viaţa în captivitate este scurtă pentru un căţel. N-am cu cine să-i adun în momentul ăsta, am găsit nişte soluţii, sper să le aplic legal şi să pot să reuşesc să scap lumea de grija haitelor. Cert este că maidanezii trebuie să dispară din peisajul citadin, pentru că unii dintre ei provoacă multe probleme cetăţenilor”, a declarat primarul capitalei.

"Anul trecut am umplut stabilimentul de la Mihăileşti, care funcţionează. Nu sunt mai mult de 250 de câini acolo şi putem ajunge până la 350. Cu puţinii bani disponibili merg în continuare ca să măresc capacitatea acolo. Trebuie să mai umblu puţin la metodologia de sterilizare cu cabinetele, ca să fiu sigur că nu arunc bani pe geam. În ce priveşte mâncarea şi întreţinerea lor, marile complexe alimentare participă cu mâncare specifică pentru aceşti căţei comunitari şi cred că pot să mă descurc cu bani foarte puţini şi să degrevez şi bugetul de sume de-astea prea mari", a mai spus Oprescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite