Târg de antichităţi şi de mâncăruri tradiţionale în Piaţa Amzei: bucureştenii sunt primiţi cu bijuterii de peste 100 de ani şi cu dulceaţă cu ardei iute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştenii sunt aşteptaţi cu nenumărate bunătăţuri FOTO Adevărul
Bucureştenii sunt aşteptaţi cu nenumărate bunătăţuri FOTO Adevărul

Un târg de antichităţi şi unul de mâncăruri tradiţionale se organizează în primul weekend din noiembrie în Piaţa Amzei, recent deschisă. Oamenii sunt aşteptaţi cu broşe aurite, armuri vechi, dar şi mâncăruri tradiţionale şi dulceţuri unicat.

Bijuterii de peste 100 de ani, broşe aurite şi argintate, armuri vechi şi coliere din porţelan lucrate la comandă sunt doar câteva dintre cele expuse de negustori sâmbătă şi duminică la Târgul de Tradiţii, Bunătăţi şi Meşteşuguri în spaţiul comercial din zona Piaţa Romană.

Potrivit organizatorilor, oamenii pot cumpăra bucăţi artizanale lucrate chiar în Piaţa Amzei, la târg, sub ochii trecătorilor. Sandu Petre, artistul plastic, face bijuterii din porţelan, iar Mihai Argintarul are grijă să le îmbrace în argint sau chiar în aur. De asemenea, piesele sunt unicat, toate având în spate o poveste.

Pentru pofticioşi, oamenii au pregătit Târgul de Tradiţii şi Bunătăţi de la Piaţa Amzei unde bucureştenii sunt aşteptaţi cu preparate din toată ţara. De la mezeluri tradiţionale şi brânzeturi, la dulciuri de casă şi dulceaţă unicat. Aici vor găsi printre altele dulceaţă de praz cu chimen, dulceaţă de varză, d Bruxelles cu portocale şi chimen, dulceaţă de ardei iute, dar şi dulceaţă de ceapă roşie ori din gogonele cu nuci, făcute în casă, după reţete speciale.

Bunătăţi tradiţionale servite la mese, chiar în piaţă

Toţi cei care vin la Târgul de Tradiţii, Bunătăţi şi Meşteşuguri de la Piaţa Amzei pot să-şi cumpere cârnăciori, caşcaval sau brânză de burduf, mititei pe grătar ori frigărui şi le pot mânca tradiţional, în aer liber, la mesele care au fost amenajate pe platforma de la Piaţa Amzei.

Pentru cei mici, organizatorii spun că au pregătit mai multe surprize. Astăzi şi duminică vor avea loc ateliere de creaţie: copiii vor putea învăţa pictură pe sticlă, gravură pe sticlă sau desen în cărbune şi nu vor lipsi sesiunile de face- painting.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite