Revelionul din Piaţa Constituţiei, în cifre: 130 de artişti, 20 de tone de artificii şi 200 de lumini inteligente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cea mai strălucitoare noapte din an, distracţia se mută în Piaţa Constituţiei din Capitală, acolo unde, în ultimii şase ani, zeci de mii de bucureşteni s-au adunat să numere ultimele secunde din an. Pentru Revelionul din acest an, municipalitatea se laudă cu 130 de artişti, 20 de tone de artificii şi 200 de lumini inteligente şi 70 de kilometri de cabluri.

În noaptea dintre ani, Primăria Capitalei prin ArCub va organiza un spectacol incendiar pentru zecile de mii de bucureşteni care vor lua parte la eveniment. Startul petrecerii va fi dat la ora 20.00, când pe scena de 280 de metri pătraţi vor urca peste 130 de artişti toată noaptea.

Scena a fost pusă la punct cu ajutorul a 80 de tehnicieni, care au amplasat 200 de lumini inteligente, 250 de metri pătraţi de ecrane cu led, 600.000 de waţi de lumini şi 250.000 de sunet, alături de 70 de kilometri de cabluri.

Pentru aducerea întregului echipament tehnic, Capitala a fost traversată timp de zece zile de 20 de tiruri încărcate cu dotările necesare evenimentului de amploare. Pentru realizarea focului de artificii se vor folosi 20 de tone de materiale pirotehnice ce au fost special importate pentru acest eveniment din Italia, Spania, Germania, Marea Britanie şi China.

Show-ul de pe cer va dura 15 minute şi va fi lansat printr-un sistem performant, wireless, din 27 de locaţii din curtea Palatului Parlamentului, desfăşurate pe o distanţă de peste 500 de metri.

Pe aceeaşi temă:

Revelionul 2013-2014 în stradă. Unde petrec românii noaptea dintre ani

VIDEO Unde poate fi văzut cel mai mare foc de artificii, care va intra în Cartea Recordurilor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite