Plasma cu infraroşu îţi încălzeşte sufrageria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii interesaţi de alternative ecologice care pot salva planeta sunt aşteptaţi începând de astăzi şi până la data de 19 martie la două expoziţii organizate în pavilionul 14 din complexul Romexpo, ROMENVIROTEC şi EXPORENEWENERGY.

Vizitatorii complexului expoziţional pot găsi aici plasme termice pentru încălzirea apartamentelor, dar şi aparate de uz casnic pentru topirea PET-urilor.

Pentru cei care locuiesc la bloc, şi nu numai, există de acum o alternativă ecologică la vechile calorifere şi la centralele termice de apartament- plasma termică cu infraroşu.

Plasma termică cu infraroşu este un nou sistem de încălzire, asemănător cu un televizor de tip plasmă. Plasma termică este un generator de căldură, o aplicaţie exclusivă a nano tehnologiei şi a sticlei prietenoase cu mediul.

Sistemele de încălzire tradiţionale încălzesc aerul din încăpere prin convecţie, pe când plasmele termice încălzesc prin intermediul radiaţiei infraroşii obiectele din încăpere şi pereţii. Această tehnologie este inspirată din modul în care Soarele încălzeşte Pământul.

„Există o variantă rezidenţială a plasmelor termice, adică cele care se pot pune în orice fel de casă, apartament sau casă de vacanţă, fie în sufragerie, living, dormitor sau chiar în baie“, a explicat Nataly Negrea, director de vânzări la Sun Power.

Plasmele termice sunt disponibile la preţuri cuprinse între 290 şi 490 de euro, cu TVA. Oglinda pentru baie, cu o diagonală de 102 centimetri, costă 450 de euro fără TVA şi poate încălzi o suprafaţă de 2-3 metri pătraţi. Un uscător pentru prosoape cu aceeaşi diagonală costă 380 de euro fără TVA şi poate încălzi o cameră de baie de până la 5-6 metri pătraţi.

Plasmele termice cu infraroşu au telecomandă şi patru trepte de putere. Anumite modele pot avea şi termostat, nefiind nevoie să stea tot timpul în priză.

Pe lângă plasmele fixe care pot încălzi o încăpere, există şi modele de plasme mobile, destinate unor spaţii mai mici, ca de exemplu birourile sau casele de vacanţă, unde este necesară o încălzire temporară.

Un alt sistem care este prezentat la Romexpo este sistemul de colectare şi reciclare a recipientelor de tip PET postconsum, „TEPET“. Acest sistem conţine un aparat care compactează recipientele din plastic de tip PET, prin topire. Aparatul consumă 1000 de waţi pe oră, iar în doar 15-20 de secunde, sticlele din plastic sunt topite şi aduse la dimensiuni de 5-7 centimentri înălţime.

Acest aparat costă 199 de lei cu TVA, iar în curând se va găsi şi în supermarketuri şi în magazinele de electronice, după cum promit iniţiatorii Edu PET, un program educativ naţional pentru conştientizarea problemelor de mediu în rândul elevilor.

Aparatul compactează sticle care au capacitatea cuprinsă între 0,5 şi 2,5 litri şi le reduce dimensiunile cu 90 %. Astfel scade şi volumul de depozitare a deşeurilor de tip PET. Singurele menţiuni sunt acelea că sticlele trebuie curăţate de etichete, iar dopurile trebuie îndepărtate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite