Preşedinte CA RADET susţine că fuziunea RADET - ELCEN nu are analize la bază: Este absurd, o decizie luată pe picior

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Dumitraşcu, preşedintele \Consiliului de Administraţie al RADET FOTO David Muntean
Gabriel Dumitraşcu, preşedintele \Consiliului de Administraţie al RADET FOTO David Muntean

Joi, 2 iulie, preşedintele Consiliului de Administraţia al RADET, Gabriel Dumitraşcu, a declarat, în platoul Adevărul Live, că fuziunea RADET - ELCEN este o măsură cel puţin ineficientă. Mai mult decât atât, Dumitraşcu susţine că până în acest moment nu au fost făcute analize din care să rezulte beneficiile aduse de o eventuală fuziune.

„Este o altă mare confuzie aici. Nu poţi să iei astfel de decizii (n.r. – fuziunea RADET – ELCEN) fără să faci analize pe active/pasive. Eu nu am văzut analize care să fundamenteze decizia de fuziune dintre ELCEN şi RADET.

SACET e un termen consacrat pentru un concept de alimentare cu energie termică. Înseamnă că un bloc are un sistem de termoficare individual, oraşele europene au optat din motive de eficienţă economică, reducere de cost la consumatorul final au optat pentru acest sistem centralizat.

Mare avantaj aparent îl reprezintă faptul că, prin fuziune, creditorul şi debitorul fuzionează şi datoriile se sting. Dar două societăţi agonizate nu pot produce un surpul de bani cu care să plătească datoria finală pe care ELCEN o are către furnizorii de gaze. Apoi, când pui două societăţi nemodernizate, nerestructurate să fuzionoze, cum ne putem imagina că doi muribunzi pot da o plus valoare care să ne mulţumeacă? Este absurd, decizia a fost luată pe picior. Fără analize de activ/pasiv, avantaje/dezavantaje“, a precizat Gabriel Dumitraşcu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite