Primăria Sectorului 4 vrea să lărgească bulevardele la patru benzi: „Toate aceste lucrări trebuie să fie gata, cel mai târziu, până la jumătatea lunii noiembrie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 4 din Capitală susţine că, în următoarele şase luni, va lărgi străzile şi bulevardele principale la patru benzi. Potrivit primăriei, pe lângă aceste lucrări Ministerul Transporturilor va construi o pasarelă la intersecţia dintre Şoseaua Berceni şi Şoseaua de Centură.

Primăria Sectorului 4 a anunţat că, cel târziu, până la jumătatea lunii noiembrie a acestui an Şoseaua Berceni va avea câte patru benzi de circulaţie, pe toată lungimea ei de cinci kilometri. 

„Lucrările au început de anul trecut dar sunt dintre cele mai complexe. Şi asta întrucât, până la lărgirea efectivă a părţii carosabile, acestea presupun, în primul rând, relocarea reţelelor de utilităţi (apă-canal), care, împreună cu reţeaua de iluminat public vor fi extinse până la Şoseaua de Centură”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 4.

În plus, autorităţile susţin că lucrările de lărgire vor fi completate prin construcţia de către Ministerul Transporturilor a unei pasarele situată la intersecţia Şoselei Berceni, cu Şoseaua de Centură.

Potrivit sursei citate, lucrări similare de lărgire au loc în acest moment pe Şoseaua Turnu Măgurele, care va avea încă o bandă pe fiecare sens de mers, pe tronsonul cuprins între Apărătorii Patriei şi intersecţia cu Bulevardul Constantin Brâncoveanu, urmând ca alte două străzi principale să intre într-un proces similar.

Conform primăriei reconfigurarea Străzii Caporal Luică este finalizată, urmând să fie supralărgită la două benzi de circulaţie pe sens, pe tronsonul cuprins între Bulevardul Constantin Brâncoveanu şi Şoseaua Giurgiului. Scopul acestei lucrări vizează fluidizarea traficului în zona ieşirii din Capitală înspre Giurgiu.

Potrivit primăriei concomitent cu lucrările de lărgire pe aceste artere vor fi amenajate parcări în spic, menţionând că „amenajarea acestora pe Bulevardul Tineretului este încheiată, iar cele de pe Bulevardul Alexandru Obregia sunt finalizate în proporţie de 85 la sută”.

“Toate aceste lucrări trebuie să fie gata, cel mai târziu, până la jumătatea lunii noiembrie a acestui an, pentru a nu se pierde finanţarea acestor proiecte”, a spus primarul Daniel Băluţă.

Aceste lucrări au fost demarate în data de 19 octombrie 2017.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite