RADET caută soluţii alternative româneşti de producere a energiei termice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii RADET s-au întâlnit, marţi, 14 iulie, cu reprezentanţii societăţii Eco Solution. În cadrul întâlnirii, echipa Eco Solution a prezentat o tehnologie proprie privind gazeificarea deşeurilor menajere şi valorificarea lor în producţia de energie în cogenerare.

„Este cea de-a treia întâlnire prin care vrem să cunoaştem principalele soluţii tehnice alternative româneşti de producere a energiei termice. Este un proces necesar şi foarte important în finalizarea strategiei energetice în Bucureşti, iar soluţiile alternative au în vedere atât grija pentru mediul înconjurător, cât şi reducerea considerabilă a costurilor pentru încălzirea locuinţelor în Capitală.

Ca idee principală, prelucrarea energetică a deşeurilor menajere poate să aibă ca rezultat asigurarea apei calde de la robinet în proporţie de 50- 60 %, pe parcursul unui an. Acest lucru este posibil în condiţiile în care municipalitatea va lua decizia de a investi într-o capacitate de prelucrare a tuturor deşeurilor produse de locuitorii şi firmele din Municipiul Bucureşti”, a declarat directorul general RADET, Ion Gabriel Tănase.

La rândul său, reprezentantul Eco Solution, Costin Frâncu, a arătat că prin tehnologia brevetată, din gunoiul menajer se poate produce atât energie electrică, cât şi energie termică, nivelul tehnologiei oferind cinci soluţii diferite de valorificare a gazului rezultat prin gazeificarea deşeurilor.

„Am prezentat o tehnologie nouă, gazeificarea deşeurilor, o tehnologie brevetată de noi prin care din gunoiul municipal producem energie electrică şi energie termică. Asta ar putea sa ofere  RADET- ului  un avantaj de reducere a preţului la Gigacalorie şi simultan să rezolve problema gunoiului menajer din Bucureşti“, a declarat reprezentantul Eco Solution, Costin Frâncu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite