Românul care a construit cel mai rapid roboţel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevul de la Liceul Internaţional de Informatică care a obţinut şase medalii la olimpiadele internaţionale de robotică şi IT a realizat de curând roboţelul care are cea mai mare viteză din România. Aparatul Sonic X V2 urmăreşte o linie, poate „alerga“ cu maximum 3 metri/secundă şi va participa la sfârşitul acestei luni la cel mai important concurs internaţional de robotică din Europa, Robot Challenge 2010 din Viena.

Cornel Amariei, elev în clasa a X-a la „Şcoala Olimpicilor“ din Capitală, cel care a a construit un aparat care poate depista alcoolul din sânge şi poluarea din aer, va reprezenta România la cel mai important concurs de robotică din Europa cu aparatul care poate merge cu maximum 3 metri/ secundă.
 Aparatul de mărimea unei foi A 4 este realizat din textolit, are nişte motoare cu reductor aduse din Canada, roţi şi senzori aduşi din Marea Britanie.

„Este roboţelul care poate urmări o bandă cu cea mai mare viteză din România- 3 metri/secundă. Sper ca şi la nivel internaţional să fie un record“, a explicat olimpicul. Competiţia va avea loc în perioada 20-21 martie.

Profesor pentru echipa României
Cornel va fi la competiţia Robot Challenge 2010  profesorul echipei formate din 14 elevi de liceu şi studenţi care va reprezenta România la concursul de robotică. Tinerii fac parte din Clubul de Robotică al Liceului Internaţional de Informatică Bucureşti sau din Facultatea  de Inginerie din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti şi sunt coordonaţi de Cornel Amariei.

La InfoMatrix cu robotul care îi va ajuta părinţii
Acesta nu este singura competiţie a elevului eminent. Peste numai o lună, în aprilie, el va participa la Concursul Internaţional de Proiecte Informatice Infomatrix 2010, ce se va desfăşura în Capitală. La acest concurs, unde anul trecut a fost medaliat cu aur, Cornel va participa cu un robot special creat pentru persoane cu dizabilităţi. „L-am desenat până la ultimul şurub ca să mă asigur că poate rezista la toate forţele la care va fi supus.

Peste 90% din piese sunt aduse din afară, din SUA, Marea Britanie, Germania şi Italia. Sunt susţinut financiar de Fundaţia «Dan Voiculescu»“,  a mai spus tânărul. Robotul nu este încă finalizat, dar după ce va fi gata va putea să recunoscă persoane, să emită sunete, să se plimbe într-un spaţiu cunoscut sau să răspundă la câteva comenzi. „Îmi doresc mult să iasă perfect, pentru că este proiectul meu de suflet. Părinţii mei care au probleme locomotorii chiar au nevoie de un astfel de aparat care să le aducă toate obiectele de care au nevoie“, a mărturisit Cornel Amariei.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite