Staţie autorizată de taxiuri, în sfârşit funcţională la Gara de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştenii au acum mai multă siguranţă în folosirea serviciilor de taximetrie de la Gara de Nord. FOTO forum.metrouusor.com
Bucureştenii au acum mai multă siguranţă în folosirea serviciilor de taximetrie de la Gara de Nord. FOTO forum.metrouusor.com

Staţia autorizată de taxiuri de la Gara de Nord a început să funcţioneze. Meridian Taxi este firma care a câştigat licitaţia, însă, până în acest moment, ecranele de comandă a taxiurilor nu au fost instalate. Sistemul ar trebui să fie similar cu cel de la Aeroportul Otopeni şi să descurajeze practicile taximetriştilor piraţi.

După ce, ani de zile, călătorii care ajungeau la Gara de Nord au fost la mâna taximetriştilor-piraţi, compania CFR face ordine: deşi au trecut trei luni de când licitaţia a fost câştigată de SC Meridian Taxi SRL, acum, în sfârşit, funcţionează staţia autorizată de taxiuri, din zona Coloane a Gării de Nord. De aici, oricine poate pleca cu taxiul acasă fără să îi fie teamă că la finalul cursei va plăti un suprapreţ.

CFR închiriază un spaţiu de 300 de metri pătraţi, pentru care firma de taxiuri trebuie să plătească un preţ de pornire stabilit la 5 lei, fără TVA, pe metru pătrat, pe lună. Însă, pe lângă această sumă, Meridian Taxi mai are şi alte obligaţii precum instalarea a patru touchscreenuri, un sistem video de supraveghere, bariere la intrarea şi, respectiv, ieşirea din spaţiu, asigurarea personalului necesar operării acestora şi semnalizarea existenţei acestei staţii oficiale de taxi în interiorul Gării de Nord.

Încă nu există touchscreenuri de comandă

Prin urmare, se doreşte a fi un sistem similar cu cel din Aeroportul Otopeni, însă, până în momentul de faţă, la Gara de Nord, au apărut doar două bariere şi nici urmă de vreun touchscreen. Chiar şi aşa, acest lucru reprezintă deja un prim pas pentru siguranţa călătorilor şi îmbunătăţirea serviciilor de taximetrie.

SC Meridian Taxi SRL plăteşte 1.500 de lei pe lună pentru spaţiul pe care este amplasată staţia de taxi, iar pentru a face faţă comenzilor a făcut un parteneriat cu firma de taxiuri Pelicanul, potrivit b365.ro.

În momentul în care sistemul va fi finalizat şi vor exista şi ecranele de unde clienţii vor putea comanda taxiurile, va fi posibilă o evidenţă clară a comenzilor, iar şansele ca taximetriştii piraţi să acosteze călătorii vor deveni minime.

Imagini cu stadiul în care se află acum staţia de taxiuri de la Gara de Nord găsiţi aici

Pe aceeaşi temă:

Se face ordine printre taximetriştii de la Gara de Nord. Autorităţile: facem ca la Otopeni. Şoferii: degeaba!

De la Gara de Nord, zona Coloane, veţi putea lua un singur taxi: Meridian

Taximetriştii din zona gărilor din Capitală, verificaţi de Poliţie. Peste 70    au fost descoperiţi cu nereguli

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite