VIDEO Proiecţia unui film cu tematică gay, premiat la Festivalul de la Cannes, întreruptă în această seară de un grup de credincioşi, la Muzeul Ţăranului Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook.com / Tudor Giurgiu
Foto Facebook.com / Tudor Giurgiu

Un grup de persoane care spun rugăciuni şi poartă banere cu mesaje naţionaliste şi creştine a întrerupt proiecţia filmului „120 de bătăi pe minut“ de la Muzeul Ţăranului Român (MŢR) din Capitală.

UPDATE După aproximativ 30 de minute, protestatarii au părăsit sala, urmând a fi legitimaţi, afară, de poliţişti.

Un grup de protestatari purtând bannere pe care sunt mesaje precum „Hey Soros, leave our kids alone“ (Hei, Soros, lasă-ne copii în pace, n.r) şi „România nu e Sodoma şi Gomora“ a întrerupt proiecţia filmului francez „120 de bătăi pe minut“, cu tematică gay. Filmul era proiectat la Noul Cinematograf al Regizorului Român din cadrul MŢR.

Manifestanţii au început să spună rugăciuni si să intoneze cântece religioase şi imnul naţional, cerând explicaţii privind autorizarea difuzării filmului. Ei au spus că şi-au cumpărat bilete în mod special pentru a putea protesta şi au dat vina pe George Soroş şi pe ambasadele străine care influenţează negativ generaţia tânără.

„Ruşine, Ruşine să vă fie!”, au strigat cei prezenţi în sala de cinema şi au continuat să cânte cântece religioase.

Acest film va distruge vieţile tinerilor din România şi dacă nu ar fi existat banii lui Soros, acest film nu ar fi fost proiectat în cinematograf, a fost explicaţia protestatarilor. 

Oamenii, care nu reprezintă nicio asociaţie, au spus că un film cu un asemenea subiect este inadmisibil să fie proiectat "într-un centru al spiritualităţii româneşti” cum este MŢR. 

Spectatorii, extrem de supăraţi, le-au cerut celor care au întrerupt proiecţia, să le plătească biletele.

Persoanele care au dat buzna în cinematograf au cântat şi Imnul Naţional şi acuză MŢR că fac propagandă mişcării LGBT.

"Am venit să văd un film artistic, o poveste”, le-a spus o spectatoare.

“Nu credeam să mi se întâmple aşa ceva. O gaşcă de creştini-extremişti a întrerupt proiecţia filmului 120 BPM la cinematograful din Muzeul Ţăranului. Marele Premiu de la Cannes 2017 e sabotat cu un happening/ circ ieftin, cu doamne cu icoane, cu tineri cu privirea sticloasă. Am ascultat cântece bisericeşti şi în continuare mi se pare ireal că aşa ceva se poate întâmpla azi, în România. Recomand bandei de agitatori să continue periplul la “Soldaţii” şi “O femeie fantastică”, a scris pe Facebook regizorul Tudor Giurgiu, prezent la proiecţie.

Voodoo films, distribuitorul filmului, a anunţat că proiecţia va fi reluată, în linişte, pentru toţi cei care au plătit biletul pentru spectacolul de astăzi, care a fost întrerupt. Spectatorii sunt rugaţi să păstreze biletele, distribuitorul precizând că va anunţa pe pagina de Facebook data la care va fi reprogramat filmul.

Acţiunea filmului „120 BPM/bătăi pe minut“, regizat de francezul Robin Campillo, recompensat cu Marele Premiu la Cannes 2017, are loc în Franţa, la începtul anilor ’90. Pentru că SIDA face nenumărate victime de mai bine de 10 ani, activiştii de la Act Up-Paris îşi intensifică acţiunile în lupta contra indiferenţei generale. Viaţa lui Nathan, care s-a alăturat grupului de curând, este bulversată de întâlnirea cu Sean, un militant radical. Producţia franceză a intrat în cinematografele din România începând cu 26 ianuarie 2018.

Acesta este al doilea incident în care proiecţia unui film cu tematică gay este întreruptă la MŢR, în ultimii ani. În februarie 2013, un grup de persoane care intonau cântece religioase şi imnul naţional a întrerupt difuzarea filmului „The kids are allright“, despre o familie LGBT, tot la Noul Cinematograf al Regizorului Român.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite