Zeci de zboruri întârziate pe Aeroportul Otopeni, după ce singura pistă funcţională a fost inundată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de zboruri sunt întârziate, la această, oră, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni, după ce singura pistă funcţională a fost inundată ca urmare a ploilor abundente din Capitală. Şi portalul online al aeroportului arată zboruri întârziate sau anulate.

Potrivit relatărilor de la faţa locului, doar una din piste este funcţională, celalată fiind în reparaţii. Însă cea funcţională a fost inundată în urma ploilor intense. Unele zboruri au întârziere şi de cinci ore.

„Acesta este noul avion al Tarom numit Sarmisegetuza. Ar fi trebuit să plec cu el în concediu. Decolarea era la ora 16.30, dar după cum vedeţi după o oră şi jumătate stă pentru că a pierdut culoarul de zbor. La poarta 14 la Otopeni nu s-a afişat ora întârzierii, ci doar că este amânat ca să nu iasă scandal. Nici pe panourile din aeroport, ci doar pe site figurează că ar decola la ora 21.00. Pasagerii strâini care aveau legături apropiate ca oră şi le-au pierdut sunt trimişi la hotel. Şi toate astea pentru că aeroportul nu a mai putut face faţă pentru că o pistă s-a umplut de apă şi alta e în reparaţii. Avioanele au pierdut culoarele de zbor şi se caută alte sloturi orare. Deja nouă avioane sunt întârziate şi două anulate”, scrie pe Facebook Cristi Dimitriu.

image

Portalul online al aeroportului Henri Coandă din Otopeni arată că la această oră zeci de zboruri, care trebuiau atât să aterizeze, cât şi să decoleze sunt amânate, unele fiind chiar anulate.

image
image

Încă de duminică au avut loc furtuni în Capitală, care s-au manifestat prin averse, vânt puternic şi descărcări electrice. Ele au generat efecte precum întreruperea curentului electric, avarierea maşinilor şi doborârea copacilor, dar şi inundarea străzilor. Cinci judeţe din ţară şi municipiul Bucureşti sunt afectate, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite