Încă doi poliţişti de la Rutieră cercetaţi în dosarul comisarului Marius Maghiari. Agenţii sunt acuzaţi că ar fi încercat să ascundă accidentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soarta lui Marius Maghiari şi a celorlalţi poliţişti implicaţi în muşamalizarea unui accident rutier se decide pe 18 august FOTO Adevărul
Soarta lui Marius Maghiari şi a celorlalţi poliţişti implicaţi în muşamalizarea unui accident rutier se decide pe 18 august FOTO Adevărul

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au mai inculpat doi poliţişti în dosarul comisarului Marius Maghiari, cercetat pentru că ar fi încercat să ascundă accidentul pe care l-a produs. Agenţii de poliţie sunt cercetaţi în libertate, după ce judecătorii au respins cererile de arestare făcute de anchetatori.

Cei doi agenţi puşi sub acuzare de procurori, care ridică la zece numărul poliţiştilor cercetaţi în acest caz, fuseseră reţinuţi vineri. Poliţiştii au fost duşi, sâmbătă seara, în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, însă magistraţii au respins cererea procurorilor şi i-au lăsat pe cei doi în libertate. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi contestată.

Parchetul a găsit date potrivit cărora aceştia ar fi încercat să muşamalizeze accidentul pe care Maghiari pe care l-a provocat în urmă cu aproape două luni. Cei doi agenţi au spus în faţa instanţei că şi-au făcut treaba şi nimic mai mult.

Anchetatorii îi acuză pe agenţii rutieri de favorizarea infractorului în cazul accidentului produs de comisarul Marius Maghiari, deoarece ei erau de serviciu în noaptea respectivă şi au făcut cercetările la faţa locului.

În apărarea agenţilor a sărit Sindicatul Poliţiştilor, care ameninţă cu seziarea CSM pentru o pretinsă cercetare abuzivă. „Eu sper ca şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 să analizeze cu atenţie acest dosar şi să observe că aici sunt mari abuzuri şi sigur că ar trebui să dispună nişte măsuri în consecinţă. Luăm în calcul şi o plângere la CSM”, a declarat Dumitru Coarnă, vicepreşedintele Sindicatului Poliţiştilor.

„Aceşti doi poliţişti nu au făcut nimic altceva decât să exercite atribuţiile fişei postului cu bună-credinţă. Fac dovadă cu înscrisurile şi cu activitatea desfăşurată de aceşti doi poliţişti”, a mai precizat Dumitru Coarnă.

Libertatea poliţiştilor se decide pe 18 august

Iniţial, în acest dosar au fost reţinuţi opt poliţişti: Marius Maghiri, şeful unui serviciu din Poliţia Rutieră, Daniel Piştea, adjunct al şefului Poliţiei Rutiere, Liviu Daniel Cânea şi Auraş Eugen Ţuţui, de la Brigada de Poliţie Rutieră, precum şi Ion Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie, Mihăiţă Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira şi Marian Lupu Pasăre, toţi de la Secţia 2,

Magistraţii Judecătoriei sectorului 1 nu au fost de acord cu arestarea lor, motivând că procurorii nu au probe suficiente la dosar. Judecătorii i-au pus pe toţi în libertate, doar comisarul Marius Maghiari fiind plasat sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara.

Procurorii au atacat decizia, contestaţia fiind judecată joi de Tribunalul Bucureşti. Instanţa a decis să amâne luarea unei decizii în acest caz şi a anunţat că va da o sentinţă pe 18 august.

Comisarul Marius Maghiari a declarat, la ieşirea din sediul Tribunalului Bucureşti, că problema în acest dosar este că un procuror zelos a generat o chestiune inexistentă.

„În 15 ani de zile nu am văzut niciodată ca o victimă care, în termen trei luni de zile, să depună plângere, să fie chemată insistent la Parchet, să fie ameninţată că dacă nu vine va fi adusă cu mandat, după care i s-a montat aparatură atât ei, cât şi fratelui ei, şi au fost trimişi să se vadă cu mine pentru a mă instiga prin nişte întrebări ce nu au nicio legătură cu realitatea”, a declarat Maghiari.

Ofiţerul de poliţie Maghiari a mai spus că din înregistrarea de la dosar nu reiese că ar fi comis vreo faptă penală sau că ar fi încercat muşamalizarea accidentului. Mai mult, al a precizat că atunci când instrumenta dosarul procurorul era în concediu.

„Eu sunt convins că toate aceste lucruri vor ieşi la iveală şi vor fi suprize cu privire la faptul că acest dosar a fost instrumentat nu de procurorii care sunt desemnaţi de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 pentru cauzele Brigăzii Rutiere, ci de către o doamnă procuror despre care, asta am aflat eu, şi-ar fi dus la ţară familia şi din concediu ar fi făcut acest exces de zel pe acest dosar, unde dânsa nu ar fi trebuit să fie şi să instrumenteze", a mai declarat Maghiari.

El a arătat că doreşte să fie anchetat de orice persoană corectă şi a adăugat că, în opinia sa, DNA este o instituţie corectă.

A vrut să cadă la înţelegere cu victima

Accidentul provocat de Marius Maghiari a avut loc pe 8 iunie, la o trecere de pietoni de lângă Fântâna Mioriţa, din Capitală. Aflat la volan, poliţistul a accidentat grav o femeie. El a dus victima la spitalul Elias, însă ar fi decis să ascundă adevărul, afirmând că victima este bona copilului său şi s-ar fi accidentat acasă la el, căzând de pe o schelă. Maghiari a declarat că a încercat să ajungă la o înţelegere cu victima pentru a nu se ajunge la deschiderea unui dosar penal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite