Şeful CJ Ilfov, Marian Petrache, mituit de Mladin cu sejururi la Monte Carlo şi Saint Moritz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Petrache a fost audiat la DNA FOTO Dorin Costanda
Marian Petrache a fost audiat la DNA FOTO Dorin Costanda

Şeful Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a fost pus sub acuzare, vineri, de procurorii DNA, pentru şantaj şi luare de mită. La ieşirea de la DNA, liberalul a spus că este vorba de un denunţ al fostului primar din Jilava, Adrian Mladin, condamnat definitiv anul trecut la cinci ani şi zece luni de închisoare.

Marian Petrache a mai spus că ar fi vorba de fapte care s-ar fi petrecut în urmă cu nouă ani.

„Acum nouă ani l-am şantajat eu. Şi-a adus aminte“, a spus Petrache, referindu-se la Adrian Mladin. Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov a adăugat că nu are motive să se teamă de acest dosar.

„Nu am niciun motiv, de ce Doamne, iartă-mă... Am fost la detectorul de minciuni. Cum să-mi şantajez eu propriul primar? Nu vi se pare că e strigător la cer?“, a spus Petrache, citat de News.ro.

El a mai precizat că denunţul lui Mladin îi afectează credibilitatea şi, ca atare, îşi dă demisia din funcţiile deţinute în PNL, nu însă şi din ceea de preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov.

Preşedintele PNL Ilfov, Marian Petrache, a anunţat, după ce procurorii DNA l-au pus sub acuzare pentru luare de mită şi şantaj, că demisionează din funcţiile pe care le are în partid.

„Demisionez din funcţiile din partid: preşedinte al organizaţiei Ilfov şi secretar general interimar”, a anunţat Marian Petrache, el invocând faptul că acuzaţiile procurorilor îi afectează credibilitatea.

El a precizat că nu va renunţa însă la postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov întrucât a fost ales ca membru al CJ Ilfov.

Acuzaţiile procurorilor

Marian Petrache, la data faptelor secretar de stat în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL, a fost inculpat pentru luare de mită,
şi şantaj.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cursul anului 2008, Petrache a primit de la Adrian Mladin, primarul comunei Jilava, foloase necuvenite ce au constat în achitarea contravalorii unor sejururi în Monte Carlo ( 17.681,84 lei)  şi în Saint Moritz (39.625,67 lei).

De asemenea, la solicitarea lui Petrache, Mladin a plătit organizaţiei PNL condusă de actualul şef al CJ Ilfov, suma de 10.000 euro, fără să primească vreun document justificativ pentru banii respectivi.

Foloasele necuvenite au fost obţinute de inculpatul Petrache Marian prin constrângerea martorului, spun  anchetatorii, pentru ca primul să nu dispună subalternului său, prefectul judeţului Ilfov, emiterea ordinului de întrerupere a mandatului de primar.

Anterior, pentru a-şi înmatricula un autoturism în Bucureşti, primarul şi-a schimbat domiciliul, aspect care ar fi constituit un motiv de încetare a mandatului.
 

Cine este Adrian Mladin

Adrian Mladin are la activ mai multe dosare de corupţie, ultima condamnare, din iulie 2016, lăsându-l fără mandatul de primar obţinut din spatele gratiilor, la alegerile locale din 5 iunie 2016.

Pe 14 iulie 2016, Adrian Mladin a fost condamnat definitiv, de instanţa supremă, la cinci ani şi zece luni de închisoare cu executare, în dosarul privind retrocedări ilegale de terenuri. În acelaşi dosar, Apostol Muşat, fostul primar al comunei Snagov, acuzat şi el de fapte de corupţie, a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au redus astfel pedepsele primite, în 28 martie 2014, la Curtea de Apel Bucureşti, în cazul lui Adrian Mladin, de la şapte ani la cinci ani şi zece luni, iar pentru Apostol Muşat, de la cinci la patru ani de închisoare.

În acelaşi dosar, Ovidiu Szasz a fost condamnat la cinci ani închisoare cu executare, Marinică Bozdoro a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare, iar Ion Scaeteanu, Vildan Suliman şi Gheorghe Roman au fost condamnaţi tot la trei ani de închisoare, dar cu suspendare.

Instanţa le-a condamnat pe Roxana Curpene şi Eugenia Cuţaru la câte doi ani de închisoare, dar şi în cazul acestora a dispus suspendarea executării pedepselor.

Judecătorii au mai decis ca Adrian Mladin să îi restituie lui Puiu Florian suma de 50 000 de euro, echivalentul în lei la cursul BNR la data restituirii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite