UPDATE Înstiinţat că este urmărit penal, şeful DNA-Ploieşti, Lucian Onea, şi-a anunţat demisia din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful DNA-Ploieşti, procurorul Lucian Onea, s-a prezentat marţi la Parchetul General pentru a-i fi aduse la cunoştiinţă acuzaţiile pentru care este urmărit penal în dosarul deschis după plângerile lui Vlad Cosma, fiul fostului şef al CJ Ploieşti, Mircea Cosma. În cursul zilei de marţi, Lucian Onea a demisionat din funcţia de procuror şef al DNA-Ploieşti.

Update: Lucian Onea a demisionat, marţi, din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ploieşti.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorul şef al Serviciului teritorial Ploieşti, Lucian Onea, a transmis conducerii instituţiei o cerere de eliberare din funcţia de conducere pe care o deţine, dată fiind situaţia ivită ca urmare a anchetei demarate împotriva sa, şi pentru a nu afecta credibilitatea instituţiei sau pentru a nu crea o vulnerabilitate la nivelul Serviciului Teritorial Ploieşti.

În cererea de eliberare din funcţie, acesta susţine că acuzaţia care îi este adusă, de participaţie improprie la complicitate la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare în dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie „este total nefondată şi nu are corespondent în realitate”. 

În comunicatul DNA se precizează că cererea a fost transmisă Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Şeful serviciului teritorial Ploieşti din cadrul DNA, procurorul Lucian Onea, a ajuns înaintea orei 10 la sediul Parchetului General. Întrebat dacă i s-a adus la cunoştinţă faptul că a fost pus sub urmărire penală, în dosarul deschis că urmare a acuzaţiilor aduse de fostul deputat Vlad Cosma, Lucian Onea a răspuns: „Încă nu". El a refuzat să facă alte comentarii, rugând-i pe jurnalişti să îi lase să vadă "despre ce e vorba".

La ieşire, şeful DNA Ploieşti a spus că nu se consideră vinovat. El nu a dorit să dea detalii despre acuzaţiile la adresa lui, spunând doar că este o urmărire penală în curs.„Nu mi-e teamă. Nu sunt vinovat de nimic”, a afirmat Lucian Onea.

„Mi-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile. Urmează să administrăm probe în vederea aflării adevărului. Fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a făcut. Nu vreau să discut detalii din dosar, urmărirea penală este secretă”, a mai declarat procurorul Lucian Onea.

În luna februarie a acestui an, fostul deputat Vlad Cosma a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva a patru procurori de la DNA Ploieşti, printre care Lucian Onea şi Mircea Negulescu, pe care îi acuză de săvârşirea infracţiunilor de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

În urma acestei plângeri, la scurt timp a fost înregistrat un dosar pe rolul Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului General. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) anunţa la acea dată că procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică efectuează cercetări într-o cauză constituită în urma unei plângeri formulate după difuzarea înregistrărilor de la DNA Ploieşti.

„Secţia de urmărire penală şi criminalistică efectuează cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a înregistrării unei plângeri penale şi care vizează aspectele prezentate de către mass-media. Totodată, Inspecţia Judiciară - din oficiu şi la solicitarea preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii - efectuează verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare cu privire la aceleaşi aspecte”, precizau oficialii din Parchetul General.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite