Şeful SGG, chemat la DNA în dosarul licenţelor educaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful SGG, din nou la DNA FOTO Eduard Enea
Şeful SGG, din nou la DNA FOTO Eduard Enea

Şeful Secretariatului General al Guvernului, Ion Moraru, a venit la DNA, luni, pentru a depune o serie de înscrisuri din dosarul  privind achiziţia ilegală a licenţelor educaţionale, în care procurorii au început urmărirea penală in rem pentru  trafic de influenţă, luare de mită şi abuz în serviciu.

Ion Moraru a venit luni dimineaţă la DNA pentru a depune la dosar o serie de documente cerute de procurorii DNA, în dosarul unei posibile fraude cu fondurile pentru licenţele educaţionale.

Procurorii DNA au început joi urmărirea penală pentru trafic de influenţă, luare de mită şi abuz în serviciu, într-un dosar privind achiziţia ilegală a licenţelor educaţionale.

Anchetatorii verifică şi contractul privind Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat (MAI SISF) încheiat între EADS Germania şi Ministerul de Interne. Este vorba despre comisioane de 1,1 miliarde de euro, care ar fi ajuns la şefi din Ministerul de Interne.

Trei ministere vizate

Dosarul vizează activitatea a trei ministere: Ministerul Educaţiei, Ministerul de Interne şi Ministerul Comunicaţiilor, dar şi a Secretariatului General al Guvernului.

Printre cei audiaţi până acum în acest dosar se numără şeful Secretariatului General al Guvernului (SGG), Ion Moraru, Eugen Bejinaraiu şi avocatul Doru Boştină.

Dosarul a ajuns pe masa procurorilor anticorupţie ca urmare a unei sesizări venite de la Corpul de Control al Guvernului. Iniţial, Corpul de Control a sesizat DNA în legătură cu utilizarea licenţelor educaţionale fără temei legal începând cu decembrie 2009, în perioada miniştrilor Daniel Funeriu şi Valerian Vreme. Ulterior, anchetatorii au extins cercetările asupra întregii proceduri de încheiere a contractelor.


Pe aceeaşi temă:

Corupţie la nivel înalt cu contracte de peste un miliard de euro. Este verificată activitatea a trei ministere

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite