Ţara glumelor proaste

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă au ajuns să facă glume proaste pe bani mulţi, din scaunele puterii, politicienii de maidan, înseamnă că România a ajuns o ţară tristă. Foarte tristă, în care doamnele puterii nu-i mai vor pe sepepişti, că cică le spionează politic, că aşa le-a zis lor şeful. Îi vor pe jandari, că ăştia cică sunt mai muşchiuloşi, fac tot ce li se cere, fără să gândească prea mult. Şi nici nu stau cu ochii pe gaura cheii politicienilor la putere.

Bulă a murit ! Terente s-a dus ! Vasilica face bine !

De când au apărut glumele serioase ale politicienilor şi guvernanţilor post decembrişti, spuse ţeapăn în faţa camerelor de luat vederi, cu mari pretenţii de adevăruri absolute şi minciuni invariabile, cu bună ştiinţă, au dispărut bancurile cu Bulă, cu Rashela, Iţic şi Ştrul, care dădeau sarea şi piperul românilor cocoşaţi de”epoca de aur”. Glumele acestea noi, de râsu/plânsu sau de plânsu/râsu, n-au nici o noimă, cum n-au nici autorii lor, care-şi bat prosteşte, pe faţă, joc de poporul român.

Iată că, în mersul lucrurilor actuale din România, era firesc ca după ce am râs cu fostul prim ministru Mihăiţă zis Terente, când ne spunea că suntem a mai tare ţară la creşterea economică, dar care îşi punea întrebarea filosofică dacă îi duc băncile banii la baie, să hohotim sau să plângem, după cum ne vine, de premiera Vasilica, de fetele şi băieţii ei de la Guvern. Mândri că sunt români !

Cum să nu îţi vină să râzi cu gura până la urechi când auzi că românii vor avea 350 km de autostradă, în cel mai scurt timp posibil, hă, hă, hăăăă !, când noi dăm în gropi ca proştii ? Cum să nu îţi vină să plângi sau să râzi, când Vasilica ne anunţă ritos, că nu va introduce impozite noi, când de fapt românii plătesc pe rupte biruri la stat, să aibă glumeţii ce să fure ? Cum să nu îţi vină să hohoteşti ca prostul, când ministrul Educaţiei, Popa/Pamblică, ne spune că avem un învăţământ de excelenţă (se vede din satelit că este un produs de frunte al acestui sistem) şi ne sfătuieşte să mai lăsăm plagiatele în pace, că dăunează grav excelenţei ? Cum să nu îţi vină să râzi şi să plângi când vezi că Guvernul Dăncilă, la sfaturile preţioase ale comandantului suprem de partid şi de stat, îşi începe mandatul, comiţând public abuzuri şi ilegalităţi la vedere, prin renunţarea la serviciile SPP şi delegarea de atribuţii abuzive Jandarmeriei ? Cum să nu îţi vină să râzi sau să plângi când marele preşedinte de ţară, nejucător, mut, apărător al justiţiei, îi încurajează pe marii penali să-şi facă treaba !!!?

După cum vedem cu toţii, nici glumele şi nici treburile statului nu mai sunt ce au fost în ţara noastră ! Dacă a murit până şi Bulă !!! Glumele cu el aveau chichirezul lor, însemnau ceva. Dacă au ajuns să facă glume proaste pe bani mulţi, din scaunele puterii, politicienii de maidan, înseamnă că România a ajuns o ţară tristă. Foarte tristă, în care doamnele puterii nu-i mai vor pe sepepişti, că cică le spionează politic, că aşa le-a zis lor şeful. Îi vor pe jandari, că ăştia cică sunt mai muşchiuloşi, fac tot ce li se cere, fără să gândească prea mult. Şi nici nu stau cu ochii pe gaura cheii politicienilor la putere.

Iată una dintre priorităţile cu care şi-a început mandatul premiera Vasilica.

„Am transmis Serviciului de Protecţie şi Pază încă de luni seară că nu vreau să beneficiez de protecţie. Înţeleg că toţi miniştrii au aceeaşi opţiune“, a spus Dăncilă.

Câteva ore mai târziu, Liviu Dragnea a completat că renunţarea la protecţia SPP de către membrii Guvernului nu este o decizie politică, luată la partid.

„Premierul m-a informat marţi dimineaţă că renunţă la serviciile SPP. În această situaţie absolut particulară, într-un moment particular, ca măsură punctuală s-a asigurat deplasarea premierului la Palatul Victoria, deci la locul de muncă, cu un echipaj de la Jandarmerie. Nu a preluat Jandarmeria, ca şi cadru general, atribuţiile SPP, nimeni nu înlocuieşte SPP”, a spus Carmen Dan.

Lăsând râsu/plânsu la o parte, dacă în acest caz s-a comis o ilegalitate, un abuz, o infracţiune de către cei puşi să conducă această ţară, cine răspunde??? Sau merge şi aşa pe motto-ul puterii actuale:”Pentru că putem!”?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite