VIDEO Adrian Sobaru, reţinut pentru 24 de ore după ce a rupt cu maşina o barieră de la intrarea în curtea Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Sobaru, angajatul TVR care în 2010 s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, a fost reţinut, miercuri seară, pentru 24 de ore, după ce a intrat cu maşina în gardul de la Palatul Victoria, rupând una dintre bariere.

UPDATE 22.13 Angajatul TVR Adrian Sobaru a fost reţinut, miercuri seară, pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce a rupt cu maşina o barieră de acces de la sediul Guvernului. Măsura a fost luată în urma audierii acestuia la Secţia 1 de Poliţie.

Potrivit Poliţiei Capitalei, Sobaru a lovit cu intenţie una dintre barierele de acces spre sediul Guvernului României.

„Menţionăm faptul că acesta nu prezenta leziuni, deţine permis de conducere valabil, iar autoturismul este proprietate personală. Bărbatul a fost audiat de poliţişti pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, la finalizare fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru comiterea infracţiunilor de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei, informează Mediafax.

UPDATE Adrian Sobaru, electrician iluminare filmare în cadrul Serviciului Energo-Tehnologic al Televiziunii Române, se afla în afara programului de lucru în timpul incidentului de la Guvern în care a fost implicat, au declarat reprezentanţii TVR, potrivit Mediafax.

"La fel ca şi ceilalţi angajaţi ai Serviciului, Adrian Sobaru are program de lucru fracţionat şi, conform programării, era în timpul liber", au mai spus reprezentanţii TVR.

Până la momentul difuzării acestei ştiri, TVR nu a precizat dacă va lua măsuri în ceea ce îl priveşte pe Adrian Sobaru, având în vedere calitatea acestuia de angajat al Televiziunii Române.

Sobaru, care era la volanul unui autoturism Dacia Break, a intrat în forţă cu maşina într-una dintre barierele de la intrarea în curtea sediului Guvernului, potrivit Mediafax.

După ce a rupt bariera, a intrat cu maşina în curtea Palatului Victoria, unde a mai mers câţiva zeci de metri.

Adrian Sobaru a fost imobilizat de jandarmi şi dus la Secţia 1 de Poliţie din Capitală, unde se află şi acum pentru a fi audiat, au declarat reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

„Vă place cum arată ţara asta?”

Sobaru nu ar fi oprit deloc la bariera de la intrare şi a strigat jandarmilor care l-au reţinut : „Vă place cum arată ţara asta ?", relatează martorii incidentului, citaţi de Mediafax.

Potrivit acestora, Sobaru a intrat în forţă, dinspre Piaţa Victoriei, în una dintre cele două porţi centrale ale clădirii Guvernului, cea prin care maşinile demnitarilor ies din curte, fără să încetinească viteza.

Digi24 TV a publicat şi primele imagini de la sediului Guvernului, unde Adrian Sobaru a intrat cu maşina în barieră. 

„Fostul angajat al TVR a aşteptat ca porţile mari din fier forjat să se deschidă, iar atunci când o maşină a ieşit din curtea Guvernului, acesta nu a mai stat pe gânduri şi a accelerat. Bariera a fost distrusă, iar maşina lui Adrian Sobaru a suferit mai multe pagube. Reporterul relatează că Adrian Sobaru nu a fost rănit”, potivit Digi24.

Greva foamei în mai

În luna mai, Adrian Sobaru, angajat al Televiziunii Române, a intrat în greva foamei şi a protestat în faţa televiziunii publice.

„Sunt în greva foamei în faţa Televiziunii Române. Astăzi nu vorbesc, sunt legat la gură, căci n-am voie. Asta înseamnă presă în România. Pentru anumite persoane! Poate mâine pot vorbi?”, a declarat în mai Sobaru, citat de Mediafax.

El nu a precizat care sunt motivele pentru care a decis să apeleze la această formă de protest.

Gest extrem în Parlament

La şedinţa comună a Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, la care a participat premierul Emil Boc, electricianul TVR Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului, într-o tentativă de sinucidere, în semn de protest, el strigând: „Boc, aţi luat drepturile copiilor”. 

Sobaru a căzut de la o înălţime de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt. El purta un tricou pe care scria „Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi LIBERTATEA”.

adrian sobaru salt mediafax


 

Surse din TVR spuneau atunci că Adrian Sobaru şi-ar fi premeditat demersul, pentru că nu era programat la filmarea de atunci din Parlament, dar a cerut să meargă în locul unui coleg.

La începutul lunii ianuarie 2011, el a fost externat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

NUP pentru TVR

Poliţiştii Secţiei 17 din Capitală au anchetat şi finalizat dosarul deschis în urma incidentului din decembrie 2010 din Parlament, anchetatorii propunând neînceperea urmăririi penale faţă de TVR.

Pe de altă parte, în urma procesului de reorganizare al TVR, care s-a desfăşurat în ultimul an, Adrian Sobaru a rămas în Televiziunea Română. Adrian Sobaru a participat la procesul de evaluare din TVR, însă nu a răspuns la teste, ci a preferat să transmită nişte mesaje conducerii Televiziunii Române.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite